Zonnepanelen
Aqua Solar Zon & Licht Energie in
Sneek
<<=Terug naar plaats Sneek

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Aqua Solar Zon & Licht Energie
Zwolsmanweg 14
8606KC Sneek

tel: 0515-431920

Extra informatie

Aqua Solar heeft zich in het jaar 2000 gevestigd in Sneek op het Watersportgebonden bedrijvenpark ‘t Ges. Sneek is hartje watersport, er is altijd veel toerisme.‘t Ges is een uitgelezen park voor de watersportliefhebbers:   Een diversiteit aan soorten bedrijven.  
Op één van die hallen staat met grote letters: Aqua Solar.  
 
Aqua Solar is een bedrijf dat bestaat uit een werkplaats waar o.a. panelen op campers gebouwd kunnen worden (buiten standplaats voor ± 6 campers), een showroom en een haven met ± 10 ligplaatsen waar mensen met hun boot voor de wal kunnen komen, om de panelen te laten opbouwen.  
Verder beschikt Aqua Solar over een showwagen; een bestelauto die van binnen voorzien is van een ruim assortiment panelen en bijbehorende randapparatuur.  
Hiermee zijn we voor geheel Nederland bereikbaar.  
 
Zonne energie 
 
Zonne-energie waarbij elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonlicht wordt PV genoemd. Dit is de afkorting van Photovoltaic, in het Nederlands wordt PV zonne-energie ook wel fotovoltaische zonne-energie genoemd. De omstandigheden in Nederland zijn, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zeker geschikt voor het gebruik van zonnestroom. Zonnepanelen produceren ook electriciteit bij bewolkt weer. De hoeveelheid zonne-energie die Nederland ontvangt per jaar is vele malen groter dan ons energieverbruik.  
 
Eenvoudiger dan u denkt 
 
Zonnepanelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij, hebben een lange levensduur (meer dan 20 jaar) en kunnen in het algemeen zonder problemen op uw huidige elektrische systeem aangesloten worden. 
 
Toepassingen  
 
De elektriciteit door zonnepanelen geproduceerd kan op verschillende manieren verwerkt worden. De zonnestroom kan aan het elektriciteitsnet gekoppeld worden. Daarnaast kan de zonnestroom gebruikt worden om accu´s te laden, de zg. “autonome zonne-energiesystemen”. Zonne-energie als acculader wordt gebruikt op plaatsen waar geen stroom is. Dit kan zijn op boten, zomerhuisjes en bijv. campers maar ook op koeiendrinkbakken en waterboeien.  
 
Wat kunt u met zonne-energie doen?  
 
Afhankelijk van de capaciteit van de zonnepanelen en de accugroep kunt u apparatuur zoals verlichting, televisies, schotels, pompen, koelkast, enz. van stroom voorzien d.m.v. zonne-energie. 
 
De voordelen van zonne-energie: 
 
•zeer betrouwbaar 
• vrijwel geen onderhoud 
•lange levensduur 
•werkt veilig en volautomatisch 
•werkt geruisloos, geen stank 
•ook in Nederland voldoende opbrengst 
•geen wijzigingen aan bestaande systeem nodig.  
 
Zonnepaneel 
 
Een zonnepaneel bestaat uit een aantal aan elkaar gekoppelde zonnecellen, in het algemeen 36 stuks. Meerdere zonnepanelen kunnen geschakeld worden, zodat er een groter vermogen verkregen wordt. 
 
Zonnecel 
 
De zonnecel bestaat uit een positieve laag, een negatieve laag en daartussen een neutrale laag. Wanneer er licht op de zonnecel valt ontstaat er een spanningsverschil tussen beide lagen. Op het moment dat de positieve en de negatieve laag met elkaar in verbinding staan loopt er stroom.

Specialiteit

Glaspanelen  Flex./beloopbare panelen 
Complete sets 
Reiniging/Bescherming 
Laadregelaars 
Bevestigingsmateriaal 
Energiebox 
Aansluitmat.+Walstroom 
Accu's 
Acculaders-> 
Brandstofcel Acculader 
Omvormers-> 
Overige Victron prod.-> 
Koelkasten-> 
Koeling overige-> 
Airconditioning 
Stofzuigers 
LED verlichting-> 
Spaarlampen 
Windgeneratoren 
Electrisch varen-> 
Beveiliging