Zonnepanelen
Energiekeur Plus in
Groningen
<<=Terug naar plaats Groningen

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Energiekeur Plus
Wolfsklauwstraat 55
9731HE Groningen

tel: 06 - 41352444

Extra informatie

Energiebesparen    
Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie, zonnepanelen en energieadvies. Bovendien is Energiekeurplus op de hoogte van subsidies voor energiebesparing. Energiekeurplus uit Groningen is Meer Met Minder partner, wij kunnen subsidie voor je aanvragen en reserveren. Dus energiebesparen in Groningen, Friesland of Drenthe begint bij Energiekeurplus. 
 
Energielabel 
 
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van soortgelijke woningen. Verder toont het energielabel enkele maatregelen die je kunt nemen om je energiezuiniger te maken. Het energielabel is verplicht sinds het begin van 2008.  
 
Energielabel-groningen-energiebesparen 
 
Energieadvies 
 
In een energieadvies adviseert Energiekeurplus over energiebesparende maatregelen, speciaal toegesneden op jouw woning en woonsituatie. Het energieadvies bevat een gratis energielabel en een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Verder vind je in een energieadvies het effect van deze maatregelen op je energieverbruik en de kosten ervan 
 
Thermografie 
 
Bij thermografie maakt Energiekeurplus gebruik van een warmtebeeldcamera. 
 
Deze camera kan warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is dat onzichtbare problemen snel en zonder breekwerk duidelijk worden gemaakt. Met thermografie is precies te zien waar in een woning warmte verliest door slechte isolatie of luchtlekken. Ook kan Energiekeurplus met thermografie precies bepalen waar de leidingen van je vloerverwarming lopen en of er lekken in deze leidingen zitten. 
 
Energiekeurplus 
 
Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies, thermografie, zonnepanelen en isolatie. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe, dus wanneer het jou uitkomt! 
 
Hoe werken zonnepanelen? 
 
Een set zonnepanelen of een PV (photovoltaïsche) installatie 
 
zet zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen verzamelen zonne-energie 
 
in de vorm van gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom zodat je de opgewekte zonne-energie in huis kunt gebruiken. 
 
Het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. 
 
Waaruit bestaat een set zonnepanelen? 
 
Zonnepanelen of PV (photo voltaïsche) panelen bestaan uit zonnecellen. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt gaan de elektronen in de zonnecellen bewegen en ontstaat er gelijkstroom. 
 
Omvormer 
 
De omvormer is het hart van de set zonnepanelen. Hij zet de gelijkstroom, die de zonnepanelen opwekken, om in wisselstroom. Het is belangrijk dat er tijdens de omzetting zo weinig mogelijk zonne-energie verloren gaat. Het rendement van de omvormer is dus erg belangrijk. 
 
Teruglevermeter 
 
De teruglevermeter noteert hoeveel kWh je zonnepanelen produceren en hoeveel stroom je teruglevert aan het net. Je elektriciteitsmeter loopt dus terug wanneer je meer zonne-energie produceert dan je verbruikt. 
 
Zelf zonne-energie opwekken? 
 
Door met zonnepanelen zelf energie op te wekken kun je flink op je maandelijkse lasten besparen! 
 
De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren sterk gedaald en de energieprijzen zijn flink gestegen. Hierdoor zijn zonnepanelen een zeer interessante investering met een rendement van wel 7,5 tot 10 procent. Met zonnepanelen kun je veel energiebesparen en ze hebben een postief effect op het energielabel van je woning. Zonnepanelen zijn een uitstekend alternatief voor een spaarrekening bij de bank! 
 
Advies over Zonnepanelen 
 
Wil je ook energiebesparen en wil je alles weten over zonnepanelen? Vraag dan een advies over zonnepanelen aan! Energiekeurplus neemt de situatie ter plaatse op en rekent je de kosten van zonnepanelen voor. Verder bekijkt Energiekeurplus wat voor jouw de meest geschikte set zonnepanelen is en maakt een berekening van de energiebesparing. Bovendien geeft Energiekeurplus tips over voordelige financiering. 
 
Energiekeurplus 
 
Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparen, energieadvies, energielabel en zonnepanelen. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe, dus wanneer het jou uitkomt!