Zonnepanelen
Bogers Installatieburo in
Roosendaal
<<=Terug naar plaats Roosendaal

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Bogers Installatieburo
Boulevard 166
4701 GC Roosendaal

tel: 0165 - 542450

Extra informatie

Een energierekening waar de zon van gaat schijnen   
Besparen staat in deze tijd bij velen hoog op de agenda. We besparen op onze vaste uitgaven, brandstof en – zeker niet de minste – het energieverbruik van onze woning. Op deze laatste zijn tal van besparingsmogelijkheden: isoleren, bewuster stoken, zuinigere cv installatie, apparatuur en verlichting, warmteterugwinsystemen… 
 
Allemaal betrouwbare en rendabele oplossingen die ons energieverbruik al aardig naar beneden brengen én bijdragen aan een verhoogd wooncomfort. Maar het kan nóg beter want voor niets gaat de zon op! Heeft u al eens stilgestaan bij zonne-energie voor uw woning? 
 
Met zonne-energie wekt u met behulp van zonnepanelen (én de zon) voortaan zelf uw energie op. U bent dus niet meer voor 100% afhankelijk van een energieleverancier. De door u zelf geproduceerde stroom wordt afgetrokken van de door u afgenomen stroom bij het energiebedrijf. U betaalt alleen het verschil. Deze manier van verrekenen noemen we ‘salderen’. Wettelijk mag u tot 5.000 kWh zelf geproduceerde elektriciteit salderen; sommige energiebedrijven gaan nog verder en kennen geen limiet. Samen met de tijdelijke subsidie die van kracht is, zijn zonnepanelen dus direct interessanter dan de traditionele besparingsoplossingen. En de investering? Die levert direct veel rendement op en verdient u binnen een aantal jaren al weer terug. 
 
De werking 
 
Met zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen worden meestal PV-panelen genoemd naar de Engelse afkorting van PhotoVoltaic. De panelen bestaan uit zonnecellen, gemaakt van silicium, dat weer uit zand gewonnen wordt. De zonnepanelen leveren stroom en de omvormers zorgen dat de elektriciteit geschikt is om het aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het is vereist om de zonnepanelen aan te sluiten op een aparte groep in de meterkast. 
 
Salderingswetgeving 
 
Salderen betekent ‘verrekenen’ : de door u zelf geproduceerde stroom wordt afgetrokken van de door u afgenomen stroom bij het energiebedrijf. U betaalt alleen het verschil. Wettelijk mag u tot 5.000 kWh zelf geproduceerde elektriciteit salderen. 
 
Systemen 
 
Voor het opwekken van zonne-energie heeft u een schuin of plat dak nodig op het zuiden. Voor de opbrengstberekening gaan wij uit van een schaduwvrije omgeving. We hebben verschillende pakketten voor u samengesteld. Zie hieronder voor ons aanbod. 
 
In deze berekening is gerekend met een gemiddeld electriciteitstarief van € 0,25 per kWh 
 
Uitgangspunten 
 
Maximale goothoogte zes meter, onze gootsteiger dient tegen het huis aangezet te kunnen worden. Kabel van omvormer naar meterkast beschikbaar en vrije groep in meterkast aanwezig. Elektrische installatie zonder gebreken. 
 
Mogelijk extra kosten 
 
Indien u geen vrije groep in de meterkast heeft dient deze bijgemaakt te worden. Ook heeft u een kabel nodig van de omvormer(s) die zo dicht mogelijk bij de panelen dient te hangen en de meterkast. Graag informeren wij u over deze eventuele bijkomende kosten. Bogers Installatieburo is een erkend elektrotechnisch installateur. 
 
Garanties 
 
  • 5 jaar productgarantie omvormer 
  • 10 jaar productgarantie op zonnepanelen 
  • 25 jaar vermogensgarantie 80% 
 
Lease 
 
Als u gespreid wilt betalen is lease een aantrekkelijke optie. Het minimumbedrag hiervoor is € 5.000,00. De kosten van de maandlast (annuïteit) vallen dan grotendeels weg tegen de maandelijkse besparing op energie, afhankelijk van de looptijd. Zie het schema hieronder. Geïnteresseerd? Vraag naar de voorwaarden. 
 
Zonnepanelen voor beschaduwde daken 
 
Voor daken met schaduwvlakken zijn er nu zonnepanelen met micro-omvormers. Deze zorgen ervoor dat per zonnepaneel afzonderlijk de opbrengst doorgegeven wordt. Voordeel hiervan is dat de gemiddelde opbrengst hoger ligt dan bij traditionele systemen. Tevens wordt er twintig jaar garantie verstrekt op deze micro-omvormers. 
 
Optie kleur panelen 
 
De door ons aangeboden panelen zijn blauw van kleur. Het is ook mogelijk om een ander type paneel te kiezen met een meer diepblauwe, bijna zwarte kleur. Deze panelen hebben ook een iets hogere opbrengst per paneel, en hebben een hogere kostprijs. Vraag naar het prijsverschil. 
 
Tijdelijke BTW-verlaging op arbeidskosten (het woonakkoord) 
 
Het kabinet heeft een breed akkoord gesloten, het woonakkoord. Het btw-tarief op arbeidskosten bijwerk aan woningen wordt verlaagd. Vanaf 1 maart geldt een tijdelijke btw-verlaging van 21% naar 6% op arbeid voor het herstellen, verbouwen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen aan (delen van) woningen ouder dan twee jaar. Deze maatregel geldt voor 1 jaar. Om het 6% tarief toe te passen op het arbeidsdeel moet het werk zijn afgerond tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014. 
(bron: website Rijksoverheid en branche-organisatie Uneto-VNI) 
 
Aflopende subsidie 
 
Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bereidt op dit moment een subsidieregeling voor die particulieren moet stimuleren om duurzame energie te produceren met zonnepanelen. De subsidieregeling is vorig jaar van start gegaan en verlengd in 2013, als de subsidiepot leeg is komt de subsidie te vervallen. De tegemoetkoming voor de aanschaf van zonnepanelen is alleen beschikbaar voor particulieren. Het subsidiebedrag is 15% van het aankoopbedrag van een zon PV installatie. Daaronder vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. Arbeidskosten voor installatie (de montage en het aansluiten) komen niet in aanmerking voor subsidie. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten particulieren. een zonne-installatie aanschaffen groter dan 0,6 kilo Wattpiek. De hoogte van het subsidiebedrag is maximaal € 650,00. Per adres kan één aanvraag ingediend worden. Er is in totaal in 2012 en 2013 € 50 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Let op is op. (bron: Agentschap NL). 
 
De subsidie zal dan digitaal (met DigiD) aan de te vragen zijn via het digitale loket vanAgentschapNL. Zie hiervoor de website: www.agentschap.nl/zonnepanelen 
 
Deze subsidie dient u zelf aan te vragen nadat u ons opdracht heeft gegeven voor plaatsing en montage van een pakket zonnepanelen. 
 
Optie online monitoring 
 
Het is mogelijk om vanaf uw pc of tablet de opbrengst van uw zonnepanelen online te volgen, u hoeft dan niet telkens naar uw omvormer te lopen. Deze optie bieden wij aan in samenwerking met Q-nrg en kost € 60,00 per jaar (contract voor minimaal vijf jaar). http://solarboulevard.q-nrg.nl/ 
 
Milieu 
 
Bovenop de financiële besparingen spaart u tegelijkertijd het milieu. Door te kiezen voor zonnepanelen verlaagt u indirect de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere wereld. Tevens zorgt een investering in duurzame energie voor een gunstiger energielabel van uw woning. 
 
Nationale Hypotheekgarantie 
 
Als u geld leent om zonnepanelen te financieren, kan de rente afgetrokken worden. U kunt daarbij gebruik maken van de Nationale Hypotheekgarantie, waarbij u tot € 8.000 meer kunt lenen dan volgens de normale leennormen is toegestaan. Het gaat immers om een energiebesparende maatregel van uw woning. 
 
Meer informatie hierover vindt u op de site van de Nationale Hypotheek Garantie (www.nhg.nl/consument/verbouwing-en-kwaliteitsverbetering.html). 
 
Bogers Installatieburo is een service-gerichte technische totaalinstallateur. Vanaf 1927 is het loodgietersbedrijf gegroeid naar een all-round installatiebedrijf voor loodgieterswerk, elektrotechniek, verwarming, ventilatie en dakwerk. Advies, ontwerp, uitvoering en nazorg worden in eigen hand uitgevoerd. Buiten kantooruren zorgt de service-afdeling Gasservice West-Brabant voor de zekerheid van warmte. 
 
Bogers Installatieburo: duurzame service op installatietechniek. 
 
Service 
 
Binnen elke afdeling is een service-monteur beschikbaar die per halve dag ingepland wordt. Snelle en vakkundige service bij vaste relaties is een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Advies, ontwerp, uitvoering. 
 
  • Elektrotechniek 
  • Verwarming & Koeling 
  • Water & Sanitair 
  • Daktechniek 
  • Duurzame energie