Zonnepanelen
Zonzaak in
Eibergen
<<=Terug naar plaats Eibergen

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Zonzaak
Soetersveldweg 4
7151 JA Eibergen

tel: 0545-478266

Extra informatie

Zonzaak.nl is een onderdeel van Martin Koopman Installatietechniek BV en is gespecialiseerd in zonne-installaties.   
Sinds de start van Zonzaak.nl hebben we meer dan 100 particuliere en bedrijfsmatige installaties geplaatst, waardoor we ons echt specialist kunnen noemen. 
 
Op deze site vindt u alle informatie die interessant is voor iedereen die graag energie wil besparen en een bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Ook willen we u met deze site informeren over de interessante belastingvoordelen die deze investering oplevert.  
 
Prijzen van zonnepanelen zijn in een paar jaar tijd met meer dan 60% omlaag gegaan, dit betekent dat een doe-het-zelf pakket binnen 5 jaar al kan worden terugverdient.  
 
Plaatsen en leveren van zonnepanelen houdt bij ons niet op na de plaatsing. Op wisselende tijden monitoren we uw installatie, om zeker te weten dat de beloofde opbrengst ook wordt behaald. Voor iedereen die de levering en montage graag wil laten verzorgen, staan wij als team klaar om het gehele traject te verzorgen, tot de aanvraag van de eventuele subsidie toe.  
 
Via deze site zullen we u op de hoogte houden van de laatste stand van zaken. 
 
Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u graag de energierekening omlaag brengen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.  
 
Professioneel en eerlijk! 
 
 
Hoe werken zonnepanelen  
 
Een zonnepaneel bestaat uit een serie zonnecellen die gemaakt zijn van het grondstof silicium. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het daglicht kan omzetten in elektrische energie. Ook wel Photo Voltaic, oftewel PV genoemd. 
 
De werking van zonnepanelen thuis uitgelegd 
 
Werking zonnepanelen 
 
1. Zonnepanelen 
 
De zonnepanelen worden bij voorkeur zuid-oost/zuid-west en in hellingshoek tussen 15° en 60° op het dak geplaatst. Invallend zonlicht wordt rechtstreeks omgezet in elektriciteit. 
 
2. Omvormer(s) 
 
De geproduceerde gelijkstroom wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom die u direct kunt gebruiken. 
 
3. Meterkast 
 
Afhankelijk van uw elektriciteitsverbruik zal al het overtollige stroom het elektriciteitsnet ingevoed worden. Uw meter zal dan terugdraaien, bv. overdag als er geen apparaten in gebruik zijn. Als uw stroomproductie via uw zonnestroomsysteem aan het einde van het jaar even groot is als uw werkelijk stroomverbruik zal uw energiefactuur min of meer op nul staan. 
 
Terugleveren 
 
Het geproduceerde stroom wordt direct geleid naar de ‘verbruikers’, dus staat de televisie aan dan zal het opgewekte zonnestroom door de televisie gebruikt worden. Dit is uw eerste voordeel, door vermeden inkoop. U koopt niet in bij uw leverancier maar gebruikt uw eigen zonnestroom. Dit resulteert in een lagere afname van stroom bij uw energieleverancier, dus een lagere factuur. 
 
Wat voornamelijk in de zomer zal voorkomen is dat het systeem meer stroom produceert dan u op dat moment gebruikt. Het overtollige stroom wordt dan via de aansluiting in uw meterkast terug het net ingevoed. Er zijn dan twee opties; 
 
U heeft een draaischijfmeter; deze zal dan terugdraaien, wat resulteert in een lagere stand van uw meter, dus een lagere factuur. 
U heeft een digitale meter. Deze moet dan voorzien zijn van een ‘terugleverstand’. Indien dit het geval is dan zal uw meter het terug geleverde stroom aan het net registreren. Uw energieleveranciers is (wettelijk) verplicht om tot 5000 kWh stroom dat terug geleverd is te ‘salderen’, dit betekend te verrekenen met uw afname tegen de prijs die u betaald voor een kWh stroom (incl. energiebelasting, belasting en variabele componenten). 
 
Indien uw digitale meter geen ‘terugleverstand’ heeft dan dient u een geschikte meter voor terug levering bij uw netbeheerder aan te vragen. De kosten van een nieuwe meter en de installatie daarvan ligt tussen de € 100,00 en € 150,00 incl. BTW. 
 
Omvormers  
 
Omvormers zijn de belangrijkste schakel tussen de panelen en het net, zij moet er voor zorgen dat de gelijkspanning van de panelen met een zo laag mogelijk rendementsverlies ,wordt omgezet naar wisselspanning. 
 
De reguliere levensverwachting van een omvormer bedraagt 10-15 jaar. 
 
Onze omvormers zijn de top die op dit moment te verkrijgen is in de markt.Omvormers van SMA worden gemaakt in Duitsland, deze fabrikant heeft een lange en dus bewezen staat van dienst.Het is de meest geavanceerde techniek ,met het hoogste rendement. 
 
Een levensduur die over de 20 jaar gaat is geen uitzondering. 
 
De kwaliteit sluit perfect aan bij de doelstelling van Zonzaak.nl. 
 
Daarnaast kunt een een aantal gemeten waarden uitlezen op een groot verlicht display bij de new generation uitvoering. 
 
Dit is erg leuk om de installatie te observeren en te zien hoeveel er opgewekt wordt. 
 
Binnenkort zullen er meer te zien zijn op deze pagina. 
 
Naast SMA leveren en installeren wij Mastervolt, Delta, Powerone,Samilpower en Omnik omvormers. 
 
 
Zonnepanelen  
 
Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Kijk snel of zonnepanelen ook voor u mogelijk zijn! 
 
Zonnepanelen kunnen voorzien in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. De zonlichtopbrengst is te wisselend om al uw stroomverbruik te dekken; bovendien is voor volledige elektriciteitsvoorziening een groot aantal panelen nodig – de benodigde ruimte op het dak is niet altijd aanwezig. 
 
Nieuwsgierig naar de (on)mogelijkheid van zonnepanelen op uw woning, en de kosten en mogelijke besparingen? Vraag Advies op maat!