Zonnepanelen
Sunergy Installatie in
Zoetermeer
<<=Terug naar plaats Zoetermeer

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Sunergy Installatie
Timor 3
2721GD Zoetermeer

tel: 079-8888714

Extra informatie

Sunergy Installatie is een jonge en dynamische installateur van zonnepanelen uit Zoetermeer.   
Door enkele jaren ervaring in de PV-branche zijn wij van mening dat er nog veel te winnen is op het gebied van service en kwaliteit en daar staan wij dan ook voor. Daarom geven wij geen standaard offertes uit, maar gaan met onze klanten in gesprek om zo de wensen en eisen in kaart te brengen. Vervolgens bekijken we samen met de klant of dit haalbaar is en schromen wij niet om een afwijkend advies te geven indien de situatie hierom vraagt, uiteraard altijd in goed overleg met onze klant. 
 
Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, werken we alleen met premium kwaliteitsproducten die hun waarde in de markt ruimschoots bewezen hebben. Daarnaast werken we samen met zorgvuldig geselecteerde partners, waardoor onze klanten verzekerd zijn van de juiste kennis, kunde en kwaliteit. 
 
Zaken doen met Sunergy Installatie gaat dus verder dan alleen het aanschaffen van een PV- installatie. 
 
Een zonnepaneel zet zonlicht om naar elektriciteit. Het omzetten van licht in elektriciteit wordt aangeduid als ‘Photo Voltaic’. Vandaar dat zonnepanelen ook wel PV-panelen worden genoemd. 
 
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, welke meestal gemaakt worden van silicium. Silicium wordt gewonnen uit zand en door dit te bewerken ontstaat er een positief en een negatief geladen deel, waardoor er stroom geproduceerd wordt wanneer er zonlicht op deze cellen schijnt. Zonnepanelen presteren het best bij direct zonlicht maar ook bij diffuus licht (bewolking) is er genoeg instraling om uw installatie stroom op te laten wekken, waardoor ook het Nederlandse klimaat prima geschikt is voor zonnepanelen. Uiteraard produceren zonnepanelen op een zonnige dag meer stroom dan op een bewolkte dag. 
 
Een zonnepaneel produceert gelijkstroom, wat door middel van een omvormer omgezet wordt in wisselstroom zodat het aangesloten en gebruikt kan worden op het elektriciteitsnet (230 volt wisselstroom). 
 
Wanneer u minder stroom verbruikt dan uw zonnepanelen opwekken, wordt de overtollige stroom teruggeleverd op het elektriciteitsnetwerk. Het kan zijn dat u hiervoor een “slimme meter” nodig heeft, welke u aan kunt vragen bij uw netbeheerder. Voor het terug leveren van stroom krijgt u een vergoeding van uw energiemaatschappij. Dit bedrag is echter altijd lager dan de prijs die u voor afname van stroom betaalt aan uw energiemaatschappij. Het is dan ook het meest efficiënt om niet meer panelen (totaal vermogen) te plaatsen dan uw eigen verbruik, omdat dit de terugverdientijd van uw installatie verhoogd. 
 
Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wilt u een vrijblijvende en gratis offerte ontvangen? Vul dan het formulier in of neem contact met ons op. 
 
Omdat wij van mening zijn dat iedere PV-installatie maatwerk betreft, zullen wij u nooit een offerte mailen op basis van de ingestuurde gegevens. In plaats daarvan maken wij een afspraak met u, om uw situatie en wensen te bespreken. Op deze wijze kunnen wij u altijd een passende offerte aanbieden. 
 
U wilt zonnepanelen aanschaffen, maar welke zonnepanelen moet u nu aanschaffen, polykristallijn of toch monokristallijn? 
 
Wat is nu precies het verschil tussen deze 2 soorten zonnepanelen? Polykristallijn silicium en monokristallijn silicium worden beide gemaakt van siliciumzand, het verschil zit hem voornamelijk in het productieproces en de kleur van het uiteindelijke paneel. 
 
Polykristallijn 
 
Bij het productieproces van de polykristallijne ingots wordt vloeibaar silicium in een vierkante gietvorm gegoten. Door geleidelijke afkoeling ontstaat vast silicium dat uit meerdere kristallen bestaat. De kristallen liggen dan kriskras door elkaar, waardoor er “ vlekken” in de polykristallijn zonnepanelen ontstaan. Door innovatie zijn de poly zonnepanelen de afgelopen jaren ook steeds mooier en egaler qua kleur geworden. 
 
Monokristallijn 
 
Bij monokristallijn silicium gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, het zogenaamde Czochralskiproces. Door dit proces komen de kristallen allen in dezelfde richting te liggen en vormen een homogeen geheel, wat een egale paneelkleur tot gevolg heeft. In tegenstelling tot poly zonnecellen worden mono cellen uit een ronde silicium staaf gezaagd. Om optimaal van de staaf gebruik te maken hebben fabrikanten het optimale oppervlak berekend. Dit komt erop neer dat van de ronde schijf 4 stukjes afgezaagd worden, zodat er een vierkant overblijft met kleine ronde hoekjes (afbeelding 3). En dat is gelijk één van de punten waar de monokristallijne cellen aan herkend kunnen worden. Tegenwoordig worden er echter ook al volledig vierkante mono cellen geproduceerd, de zogenaamde square mono cellen (afbeelding 4). Daarnaast bestaan er nog Full black modules (afbeelding 5), dit zijn square of normale mono modules, die voorzien zijn van een zwarte backsheet en zwart frame, waardoor deze een mooi zwart geheel vormen voor montage op donkeren (zwarte) daken. 
 
Opbrengst 
 
Bij directe zonlicht instraling zal een monokristallijne cel iets meer stroom opwekken dan een polykristallijne cel van dezelfde oppervlakte. Een mono paneel brengt meer op bij directe instraling, een poly paneel daarentegen werkt beter bij diffuus licht, op jaarbasis ontloopt het elkaar nauwelijks qua opbrengst. Doordat bij het fabriceren van monokristallijne cellen meer handelingen moeten worden verricht, is de prijs van een mono cel hoger dan van een poly cel. 
 
Hoewel een monokristallijne cel meer stroom op kan wekken dan een gelijkwaardige polykristallijne cel, blijkt er uit verschillende testen dat er in opbrengst per gebruikte Watt Piek zo goed als geen verschil is. 
 
Het grootste verschil zit hem in de prijs en het uiterlijk. Het egale (zwarte uiterlijk) van een mono zonnepaneel vinden veel mensen mooier en de keuze wordt dus vaker op uiterlijk en prijs gemaakt, in plaats van op opbrengst.