Zonnepanelen
Energie-Unie in
Wormerveer
<<=Terug naar plaats Wormerveer

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Energie-Unie
Rosbayerweg 17
1521 RW Wormerveer

tel: 088-6475767

Extra informatie

Over Energie-Unie BV   
Energie-Unie is een complete groothandel in PV-panelen, montagemateriaal en asseccoires, welke is ontstaan voor en door installateurs. Als groothandel ontzorgen wij u als installateur graag. De PV-panelen die wij leveren zijn van goede kwaliteit, waardoor u als installateur een goed product kunt verkopen met een hoog rendement. 
 
Omdat wij ons realiseren dat veel installateurs nog niet veel ervaring hebben met PV-installaties, bieden wij een complete service aan, met als doel dat u op de juiste wijze zonnepanelen kunt gaan installeren. 
 
De Energie-Unie kan ontwerp en inkoop verzorgen, maar ook hulp bij montage en scholing. U kunt zich richten op verkoop en het installeren. 
 
Energie-Unie hecht veel belang aan een goede relatie met zowel fabrikanten als klanten, waardoor de service en kwaliteit van hoog niveau blijft. 
 
 
PV Panelen | Zonnepanelen 
 
Wat is een zonnepaneel? 
 
Een zonnepaneel of PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Er wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. Het woord fotovoltaïsch komt van het Griekse woord photos: licht, en Volta. Dit is de naam van een Italiaanse graaf die in 1800 de eerste elektrische batterij uitvond. 
 
Meestal wordt de afkorting PV van het Engelse photovoltaic gebruikt. PV-modules zijn zonnepanelen, een PV-systeem is een volledige installatie bestaande uit zonnepanelen, bekabeling, regelapparatuur, koppeling aan batterijen of stroomnet en draagstructuur. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie, met vele voordelen tegenover energieopwekking met fossiele brandstoffen. 
 
Waar uit bestaat een zonnepaneel? 
 
Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, wat uit twee lagen bestaat. Licht laat tussen deze twee lagen elektrische stroom lopen. Daarom heten zonnepanelen ook wel fotovoltaïsche cellen en worden afgekort ook wel PV-systemen genoemd.  
 
Bij een andere vorm van PV zijn de elementen gemaakt met de dunnelaagtechnologie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van amorf silicium. Deze vorm van heeft zijn voor- en nadelen. Zo is deze vorm beduidend goedkoper maar een groot nadeel is het lagere rendement.  
 
Toepassing PV-panelen 
 
Met stroom uit zonnepanelen is het mogelijk rechtstreeks batterijen op te laden voor tuinlampen, radio's, verkeerslichten en nog veel meer. Dit worden "autonome PV-systemen" genoemd.  
Een PV-systeem kan ook via een omvormer wisselstroom aan het stroomnet leveren. Hierdoor is onmiddellijk gebruik mogelijk. Het overschot aan stroom wordt bij netgekoppelde PV-systemen (een openbaar verdeelnet) gevoegd. 's Nachts en op donkere dagen hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien de stroom dan van dit openbare verdeelnet wordt gehaald.  
 
Wat levert het op? 
 
De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren: 
•Hoeveelheid zon; de hoeveelheid zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst. Ook als het bewolkt is, werkt een zonnecel. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. In gebieden rond de evenaar is de opbrengst hoger dan in andere gebieden met meer bewolking. 
•Oppervlak; Het oppervlak van het zonnepaneel (lengte maal breedte) is erg belangrijk als het om de opbrengst van een paneel gaat.  
•Manier van het aan elkaar bevestigen van de panelen (parallel of serieel). 
•Rendement; het rendement verschilt sterk per type zonnepaneel. Er worden veel nieuwe ontdekking gedaan waardoor het 
rendement blijft stijgen. 
•Het achterliggende systeem; als het opslagsysteem vol is, kan er geen energie meer bij. Dan zal een paneel dus voor niets werken. 
•Opwaartse hellingshoek van invallend zonlicht; per plaats in de wereld verschilt de hellinghoek met het maximale rendement heel erg. Vanzelfsprekend behaalt een zonnepaneel met een bepaalde hellinghoek in Nederland een heel andere opbrengst dan in bijvoorbeeld Amerika. 
•Zijwaartse hoek : optimaal wanneer het paneel stationair gericht is op 5° ten westen van het zuiden. 
•Met een meedraaiend paneel, wanneer het zonlicht er loodrecht op blijft vallen, stijgt uiteraard de productie.