Zonnepanelen
The Sunshine Company in
Wierden
<<=Terug naar plaats Wierden

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

The Sunshine Company
Hexelseweg 4
7641BB Wierden

tel: 0546-578794

Extra informatie

Kwaliteit van zonnepanelen    
Als u een investering van duizenden Euro's in zonne-energie doet, dan wilt u een product met zekerheid op uw dak. Tenminste, daar gaan we van uit. Als u alleen prijs het belangrijkst vindt, dan is het al een stuk eenvoudiger, dan kiest u eenvoudig de goedkoopste. U kunt er echter vanuit gaan dat de goedkoopste niet altijd de beste is (behalve als het hetzelfde merk is, of de prijsverschillen zeer klein zijn). U kunt tenslotte geen Mercedes kopen voor de prijs van een Opel. Wellicht heeft een Toyota wel de beste prijs / kwaliteit verhouding. The Sunshine Company gaat voor kwaliteit. Mooie producten, met zekerheid.  
 
Waar moet u nu op letten? We beseffen dat het voor de meeste consumenten erg moeilijk is om kwaliteit en prijzen te vergelijken. Daarom hebben we getracht daarin wat inzicht te verschaffen via dit artikel. 
 
Een installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 
 
  • Zonnepanelen; 
  • Omvormers; 
  • Bekabeling; 
  • Montagemateriaal; 
  • Arbeid. 
 
Zonnepanelen 
 
Eerst willen we 1 ding voorop stellen; de kans dat zonnepanelen kapot gaan is nihil. Echter, als het gebeurt wilt u dat er een zonnepanelenfabrikant achter zit die problemen oplost. Kortom; een partij die nog bestaat, bereikbaar is en niet moeilijk doet over vervanging. Want een leverancier zal een garantie ook claimen bij een fabrikant. Verder is de kans groot dat als u panelen koopt van een kleine (1 van de 600) assemblatiefabriek diep in China, dat die over 5 jaar niet meer bestaat (vanwege grote concurrentie). Samengevat; koopt u panelen van een fabrikant die: 
Langere ervaring heeft met het maken van zonnepanelen (bijvoorbeeld 10 jaar); 
Financieel gezond is, en dus een goede solvabiliteit & continuïteit heeft; 
Het liefst groot is qua productieaantallen, door massa kan de prijs omlaag en de kwaliteit omhoog; 
Verkoopkantoren buiten China heeft (als uw dealer niet meer bestaat, wilt u niet naar China hoeven bellen); 
Bankable is, kortom; goedgekeurd is door de Duitse / Franse banken als zijnde 'financieringswaardig'.  
 
De keuze in zonnepanelen is ruim. Er zijn verschillende goede, ervaren paneelmakers uit China die voor scherpe prijzen een A-merk product produceren. Een aantal grote merken uit China zijn Suntech, Yingli, JA Solar, Trina, Canadian Solar, BYD, ET-Solar etc. Een B-merk (paneel van een klein, onbekend merk) is overigens slechts 10-20% goedkoper dan een A-merk, naar onze mening is dit prijsverschil te klein om het risico ervoor te nemen. 
 
Kortom; neem een paneel van een groot gerenommeerd bedrijf en de kans is groot dat u er jaren plezier van heeft en dat als er problemen zijn, ze ook opgelost kunnen worden. Want wat heb je aan 25 jaar opbrengstgarantie als een partij over 3 jaar niet meer bestaat? 
 
Omvormers 
 
Het absolute topmerk onder de omvormers is SMA. Een partij met jarenlange ervaring, een enorme research-afdeling, een grote oplage en een topservice. Degelijke Duitse machines die er gelikt uitzien, met mooie monitoringsopties. Ze zijn echter niet bepaald de goedkoopste. Wilt u zekerheid? Dan bent u bij SMA aan het juiste adres. Dat wil niet echter zeggen dat er geen andere goede merken zijn! Het merk Kostal produceert de Piko serie, een serie omvormers die vaak goed aansluiten bij particuliere meterkasten en tot nu toe erg degelijk blijken te zijn. Daarnaast zijn er nog merken als Mastervolt, Power-One, Delta, etc. Allemaal producten die prima functioneren, maar qua jaren / oplage / research bij verre niet zo groot zijn als SMA. Maar goed, een koelkast van de Lidl gaat wellicht ook 30 jaar mee, terwijl de Siemens na 15 jaar ermee stopt... het is en blijft een gok! 
 
Bekabeling 
 
Ook de bekabeling moet 30 jaar meegaan. The Sunshine Company gebruikt Europese solarbekabeling. Deze bekabeling kan tegen UV-straling, en er is geen vismeel in verwerkt zoals voorkomt bij goedkope bekabeling. Marters schijnen daar dol op te zijn...  
 
Montagemateriaal 
 
Verreweg het meest gebruikte systeem in Nederland is van Esdec, uit Deventer. Voor schuine daken is er Clickfit, voor platte daken is er Flatfix. Let bij montagemateriaal vooral op de dakhaken, bij sommige systemen kunnen deze letterlijk met de hand open geboden worden. De spullen van Esdec zijn degelijk en zien er strak uit.  
 
Monteurs 
 
De kans is groot dat u het professioneel wilt laten monteren. Onze monteurs hebben ondertussen > 2500 zonnepanelen installaties in Nederland verzorgd en zijn dus echte experts. We werken volgens de NEN1010 en VCA++ regels. Verder zijn we verzekerd en geven we een jaar garantie op montage en lekkage.  
 
Kortom; wij bieden u zekerheid, tegen een prima prijs!  
 
Prijzen & offerte zonnepanelen  
 
Aan de hand van enkele basisgegevens kunnen we u al een offerte op maat leveren! We leveren uitsluitend maatwerk, elke offerte is uniek en past bij uw situatie. We merken dat we scherp aan kunnen bieden vanwege de lage overhead. Onze prijzen zijn vanaf 0,90 euro per Wattpiek ex. BTW inclusief installatie, met A-merken producten. Deze prijs is haalbaar voor grote zakelijke systemen. Voor particulieren liggen de prijzen vanaf 1,20 EUR incl. BTW per Wattpiek, voor compleet gemonteerde systemen.  
 
Particuliere systemen monteren wij compleet vanaf 2500 EUR. Voor 5000 EUR inc. BTW monteren we (in de buurt) 12 zwarte 255Wp panelen van JA Solar, op een Delta omvormer.  
 
Op dit moment werken we qua panelen voornamelijk met: 
 
Yingli 255 Wattpiek mono's (All Black) 
Yingli 270 Wattpiek mono's 
Canadian Solar 250 Wattpiek mono's 
Canadian Solar 245 Wattpiek mono's (All Black) 
Canadian Solar 190 Wattpiek mono's (All Black, maatje kleiner).  
ReneSola 260 Wattpiek mono (All Black) 
JA Solar 255 Wattpiek (All Black) 
Trina 235 Wattpiek multi's (budgetpaneel) 
 
Af en toe maken we uitstapjes naar: 
 
JA Solar 250 Wattpiek mono All Black panelen 
ET Solar 250 Wattpiek mono All Black panelen 
Kyocera's  
 
Qua omvormers werken we met: 
 
SMA (top-of-the-bill) 
Delta (standaard 10 jaar garantie!) 
Kostal (Duitse degelijkheid, 3-fase omvormers) 
Enphase micro-omvormers (complexe schaduwsituatie's) 
Omnik (budget)  
 
Heeft u liever Duitse panelen op uw dak? Geen probleem, ook die kunnen we leveren (Schott bijvoorbeeld). Rekent u op een meerprijs van 20-30% voor een product wat niet beter / langer presteert dan een A-merk Chinees paneel zoals Yingli of Canadian Solar. Beiden leveren een zeer degelijk paneel met uitstekende prestaties. Het rendement van een de huidige zonnepanelen is tussen de 14,4 en 16,7% en de levensduur is zeker 25-30 jaar. Per jaar is de opbrengst van een 270 Wattpiek zonnepaneel ongeveer 240 kilowattuur (kWh). Yingli en Canadian Solar hebben beiden verkooppunten in heel Europa, dus communicatie en service is geen probleem.  
 
Onze offertes zijn: 
 
Inclusief SMA / Kostal / Delta omvormer;  
Inclusief bekabeling;  
Inclusief montagesysteem voor een schuin dak / plat dak (inclusief ballast);  
Inclusief montage op het dak; 
Inclusief aansluiten in de meterkast op een nieuwe (1 of 3 fase) groep;  
Inclusief vrachtkosten. 
 
Wilt u een prijs voor een specifiek aantal panelen? Of eventueel exclusief installatie? Alles is mogelijk, stuurt u een mail met daarin voldoende gegevens (hoofdzekeringen & verbruik zijn van belang!) en binnen enkele werkdagen heeft u een offerte in huis. Neemt u vandaag nog contact met ons op.

Specialiteit
  • Advies  
  • Installatie  
  • Verkoop  
  • zonnepanelen  
  • Zonne panelen