Zonnepanelen
Solarcentrum Veendam in
Veendam
<<=Terug naar plaats Veendam

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Solarcentrum Veendam
Demeterlaan 4
9641ML Veendam

tel: 0598-361420

Extra informatie

Solarcentrum Veendam biedt u een totaaloplossing voor zonnepanelen, zonne-installatie.    
Zonnepanelen 
 
Duurzaam, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geruisloos. Met zonnepanelen kunt u op termijn geld besparen, bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgt uw woning in waarde. Ons motto: Duurzame (zonne)energie voor iedereen bereikbaar!

Door de stijgende energieprijzen in combinatie met de dalende aanschafwaarde van zonnepanelen is het voor u, als particulier of als bedrijf, steeds interessanter om te kiezen voor duurzame energie door middel van zonnepanelen. Ook zonder subsidie! 
 
Totaaloplossingen zonnepanelen 

Totaaloplossingen betekent dat wij u kunnen adviseren en begeleiden bij het maken van de juiste keuze afgestemd op uw behoeften. Het verzorgen van de complete montage van de zonnepanelen en de omvormer en het werkend achterlaten van de installatie. 
 
Onze totaaloplossing voor u: uitsluitend A-merken met uitstekende garantievoorwaarden en installatie door zeer ervaren montagepersoneel 

. Het enige dat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen en uw wensen kenbaar maken. 
 
Offerte zonnepanelen 
 
Bent u geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan of neem eerst een kijkje bij door ons gerealiseerde projecten. 
 
Zonnepanelen koop je bij Solarcentrum Veendam 

Werking zonnepanelen 
 
Hoe werkt een zonnepaneel? 
 
Een net-gekoppeld systeem voor zonne-energie bestaat uit zonnepanelen, omvormer, montagesysteem, bekabeling en een extra automaat in de meterkast. De zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn onderling verbonden.  
 
Zonnecel 
 
In een zonnecel wordt (zon)licht rechtstreeks omgezet in elektriciteit. Een standaard zonnecel bestaat uit een dun plaatje met aan de bovenzijde een negatieve lading en aan de onderzijde een positieve lading. Dit plaatje is gemaakt van een halfgeleidend materiaal, silicium. Silicium geleidt alleen als goed als er licht op valt. Door invallend licht wordt er een elektrische stroom op gang gebracht.  
 
Omvormer 
 
Nu moet de omvormer aan het werk. De elektriciteit die in de zonnecellen wordt opgewekt, is namelijk gelijkstroom. Gelijkstroom is niet geschikt voor gebruik in huis, dit moet wisselstroom zijn. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom en zorgt ervoor dat de spanning voldoende hoog is (230V). Via de bekabeling wordt de wisselstroom naar de meterkast geleidt. Hiervoor is een aparte automaat nodig in de meterkast. De stroom kan nu gebruikt worden. Het teveel aan opgewekte stroom wordt teruggeveerd aan het elektriciteitsnet. De meter zal dan gaan terugdraaien. Op momenten dat de opbrengst van de stroom uit de zonnepanelen niet toereikend is voor het eigen gebruik (bijv. ‘s nachts), zal de stroom uit het elektriciteitsnet worden gehaald. 
 
Oriëntatie en hellingshoek 
 
Voor elk type dak is er een passende oplossing. Belangrijk voor de plaatsing zijn de oriëntatie en de hellingshoek. Voor Nederland geldt een optimale situatie als de zonnepanelen zuidwaarts zijn gericht en een hellingshoek met de grond maken van 35 graden. Een andere positionering van de zonnepanelen heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Laat u hierover juist informeren! 
 
Schuin dak 
 
Bij een schuin dak voorzien van dakpannen worden er dakhaken bevestigd aan de dakpanregels. Er wordt een doorvoer gemaakt door het dakbeschot, waar de elektriciteitskabel door naar binnen wordt gevoerd. De omvormer wordt binnenshuis opgehangen, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen. Vervolgens worden de dakpannen weer op hun plaats gelegd. Aan de dakhaken worden, over de dakpannen heen montagerails bevestigd. De zonnepanelen worden op de montagerails geschroefd door middel van speciale klembeugels. De zonnepanelen worden onderling door middel van elektriciteitskabels in serie verbonden. Vervolgens worden de zonnepanelen aangesloten op de omvormer. 
De mogelijkheid bestaat ook om de zonnepanelen te integreren in het dak. De dakpannen worden hierbij verwijderd en de zonnepanelen worden op het dakbeschot gemonteerd. De zonnepanelen nemen hierbij de functie van de dakbedekking over. 
 
Plat dak 
 
Bij een plat dak worden de zonnepanelen in een speciaal frame geplaatst. Het frame zorgt ervoor dat de zonnepanelen de juiste oriëntatie en hellingshoek hebben voor een optimaal rendement. Het frame wordt verzwaard wat zorgt voor de stabiliteit. 
 
Serieschakeling 
 
In het algemeen worden de zonnepanelen in serie geschakeld. Het nadeel hiervan is dat het zonnepaneel met de laagste opbrengst bepalend is voor de hele installatie. In die gevallen dat er veel schaduwwerking is, kunnen de zonnepanelen ook parallel worden geschakeld. Hierdoor werken de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar. Ieder zonnepaneel krijgt dan zijn eigen powerbox (omvormer). Dit zal er voor zorgen dat het rendement van de totale installatie hoger zal zijn. 
 
Zonnepanelen koop je bij Solarcentrum Veendam 

Voordelen zonnepanelen en zonne-energie 
 
Geld besparen 
 
Het grootste voordeel van zonne-energie is natuurlijk dat het u op termijn geld gaat besparen. Wanneer dit gaat gebeuren is afhankelijk van de terugverdientijd van de installatie. De terugverdientijd is in iedere situatie anders. Laat u hier in een persoonlijk advies over zonnepanelen informeren.
 
Milieuvriendelijk 
 
Zonne-energie is milieuvriendelijk. Het is een natuurlijke onuitputtelijke bron: geen productie van CO2. Bij de productie van stroom uit het elektriciteitsnet gaat 60% van de energie verloren in de vorm van warmte. Zonne-energie verbruikt dus geen fossiele energie. 
 
Onderhoudsarm
 
Zonne-energie is onderhoudsarm. Doordat er geen bewegende delen in de installatie zitten. Wel is het belangrijk dat het oppervlak van de zonnepanelen schoon blijft voor een optimaal rendement. Zelfreinigende coatings zorgen ervoor dat het oppervlak gereinigd wordt door de weerselementen zelf. 
 
Geruisloos 
 
Zonne-energie is geruisloos. Het enige geluid dat ontstaat is van de koelvin van de omvormer. De omvormer wordt in de meeste gevallen op een plaats gemonteerd, waar dit geluid niet storend is. Tevens draait de koelvin niet als er geen stroom wordt opgewekt. Dus ‘s nachts is er geen geluid. 
 
Minder afhankelijk van energieleverancier
 
U bent minder afhankelijk van een energieleverancier door het gaan gebruiken van zonnepanelen. Daarmee heeft u minder last van prijsstijgingen van de energieleveranciers. De toekomstverwachting is dat de energieprijzen 6 tot 7% per jaar zullen gaan stijgen. Door (gedeeltelijk) in uw eigen energiebehoefte te voorzien heeft u nauwelijks last van deze stijgingen. Des te hoger de stijging, des te meer voordeel u heeft met zonnepanelen. 
 
Duurzaam
 
Zonne-energie is duurzaam. Er is al meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie en is daardoor een bewezen technologie. Het resultaat hiervan is, dat de huidige installaties 35 tot 40 jaar meegaan. 
 
Overal toepasbaar met licht
 
Zonne-energie is overal toepasbaar, zolang er maar licht is. Autonome systemen zijn systemen met een accu. Deze systemen zijn ideaal voor plaatsen waar geen elektriciteit is. Ze vinden hun toepassing op boten, campers, caravans, straatverlichting e.d. 
 
Waardestijging woning
 
Door het installeren van zonnepanelen op uw dak stijgt uw woning in waarde. Zonne-energie geeft een lager energieverbruik via het elektriciteitsnet. Dit kan ertoe bijdragen dat het energielabel van uw woning naar beneden gaat. 
 
Installatie zonder vergunning
 
Zonnepanelen mogen zonder vergunning worden geïnstalleerd. Woont u in een pand dat onder monumentenzorg valt of een beschermd dorpsgezicht heeft, vraag dan bij uw lokale overheid wat de beperkingen zijn.