Zonnepanelen
Leneman BV Installatiebedrijf in
Varsseveld
<<=Terug naar plaats Varsseveld

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Leneman BV Installatiebedrijf
Schoolstraat 15
7051DB Varsseveld

tel: 0315-241783

Extra informatie

Installatiebedrijf Leneman   
Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, onderhoud of uitbreiding van uw huidige installatie onze monteurs klaren elke klus in de regio. Onze monteurs met een gedegen scholing en ervaring kunnen elke klus aan. Door diverse cursussen elke keer weer op de hoogte van de nieuwste richtlijnen en mogelijkheden. 
 
Denkt u aan bouw of verbouw van uw woning, vraag dan ook eens aan kennissen of buren met welke installateur zij goede ervaringen hebben. Wellicht zal Leneman installatie dan ook genoemd gaan worden als een betrouwbare en goede partner voor uw plannen. 
 
Installatiebedrijf leneman nu ook  
 
Bespaarinstallateurs bieden slimme en voordelige energie oplossingen die gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Aardwarmte, windenergie en zonne energie worden omgezet in stroom of warmte voor uw woning. Met een HRe ketel, warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen bespaart u al gauw honderden euro's per jaar. 
 
Wilt u ook een lagere energierekening? Vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem contact op 0315-241783 voor advies, tips en voordelen. 
 
Op zoek naar zonnepanelen? 
 
Wilt u zonnepanelen op uw dak? Dan bent u bij de Bespaarinstallateur aan het juiste adres.  
 
Uw Bespaarinstallateur kan dankzij de jarenlange ervaring een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding van haar zonnepanelen bieden. Daarnaast bent u verzekerd van een goede voorlichting en een vakkundige installatie. Hieronder ziet u ons aanbod. Klik op de verschillende logo's voor meer product informatie. 
 
Wat zijn zonnepanelen?  
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Deze zijn opgebouwd uit zonnecellen, die het zonlicht opvangen en omzetten in bruikbare elektriciteit. De opgewekte elektriciteit kun je: 
 
• direct gebruiken; 
• in een accu opslaan; 
• aan het stroomnet leveren. 
 
Als het zonnepaneel elektriciteit levert aan het stroomnet, noemen we dat een netgekoppeld systeem. In Nederland wordt dat systeem het meest gebruikt. Als je zonnepaneel meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, houd je elektriciteit over. Je levert deze elektriciteit aan het net. De elektriciteitsmeter loopt terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan het zonnepaneel levert. Een netgekoppeld zonnepanelen systeem bestaat uit een of meer zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal. 
 
Hoe werken zonnepanelen?  
 
De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig: zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je gaat flink besparen op je energiekosten. 
 
Zonnepanelen: van gelijkstroom naar wisselstroom  
 
Er zijn twee soorten stroom: wisselstroom en gelijkstroom. Gelijkstroom is elektriciteit met een constante stroomrichting. Gelijkstroom wordt geleverd door batterijen, accu’s en zonnepanelen. Wisselstroom komt uit het stopcontact in je huis (230V). Daarom wordt de gelijkstroom uit het zonnepaneel door de omvormer omgezet naar wisselstroom. 
 
Zonnepanelen en PV panelen: wat is het verschil? 
 
Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. PV is een afkorting van het Engelse woord ’Photo Voltaic’. Dit betekent ‘licht’(=Photo) en ‘elektriciteit’ (Voltaic). Zonnecellen in een zonnepaneel vangen licht op en zetten dit om in elektriciteit. Een omvormer, meestal vlak onder het dak gemonteerd, zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan dan direct in huis worden gebruikt. 
 
Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd als je een netgekoppeld zonnepanelen-systeem hebt. Zonder omvormer, en zonder netkoppeling, kan het te veel aan opgewekte elektriciteit in een accu worden opgeslagen. Handig bij zonnepanelen op je boot, caravan of vakantiehuisje.  
 
Hoe ziet een zonnepaneel eruit? 
 
Zonnepanelen hebben aan de voorkant vaak een glasplaat. Aan de achterkant zijn ze ondoorzichtig. Al bestaan er ook ’doorzicht’ zonnepanelen, waarin de zonnecellen tussen twee glasplaten zitten. Het zonnepaneel laat ook licht door en is deels doorzichtig. Zonnepanelen zijn doorgaans blauw. De zonnecellen hebben een anti-reflectielaag. Bij een optimale laagdikte zien zonnecellen er blauw uit. Zonnepanelen met andere kleuren (brons, groen en paars) geven een lagere opbrengst door een hogere reflectie. 
 
Wat doen zonnecellen?  
 
Zonnecellen, de basis van zonnepanelen, bestaan uit twee lagen. Zonnecellen in een zonnepaneel vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit.  
Onder invloed van licht krijgt de ene laag van een zonnecel een negatieve spanning en de andere laag een positieve spanning. Als de twee lagen met elkaar verbonden worden, gaat er een elektrische stroom lopen. 
 
Waar zijn zonnepanelen van gemaakt? 
 
Zonnepanelen bevatten zonnecellen. Zonnecellen worden gemaakt van silicium, een halfgeleidermateriaal. Dat silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Silicium wordt naast zonnepanelen ook gebruikt in pc’s en audio- en video apparatuur. 
 
Levensduur zonnepanelen  
 
Belangrijk bij zonnepanelen: de levensduur. Zonnepanelen met kristallijne zonnecellen hebben een gegarandeerde levensduur van tenminste 25 jaar. In praktijk ligt -afhankelijk van de kwaliteit- de levensduur tussen de 25 en 30 jaar. De levensduur van zonnepanelen op basis van amorf silicium ligt tussen de 5 en 15 jaar.  
 
Waar worden zonnepanelen geplaatst?  
 
Zonnepanelen worden meestal op het dak geplaatst. Dat kan een schuin of plat dak zijn. Bij installatie van de zonnepanelen op een schuin dak is het belangrijk dat de hellingshoek van het dak goed is, zodat het zonnepaneel zoveel mogelijk licht opvangt. Op een plat dak kun je zelf de hellingshoek bepalen doordat de zonnepanelen in een bak (console) worden gezet. Zonnepanelen kun je ook op de gevel monteren. Houd dan rekening met een 25% lagere opbrengst. 
 
Zonnepanelen in Nederland?  
 
Zijn zonnepanelen in Nederland rendabel? Bij het Nederlandse weer denk je niet meteen aan een heel jaar zon. Gelukkig hebben zonnepanelen genoeg aan licht. Ook met bewolkt weer wekken zonnepanelen energie op. Zelfs in de winter. In Nederland hebben zonnepanelen een goede opbrengst.  
Zonnepanelen hebben in de maanden maart t/m oktober de hoogste opbrengst, met een piek in de zomermaanden. Maar ook de wintermaanden zorgen voor een bescheiden opbrengst in zonne-energie. Je kunt het hele jaar profiteren van de opbrengst van zonne-energie met zonnepanelen.