Zonnepanelen
BCON Energy Systems B.V. in
Sint annaland
<<=Terug naar plaats Sint annaland

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





BCON Energy Systems B.V.
Nieuwlandseweg 5
4697 RK Sint annaland

tel: (0)166 654335

Extra informatie

De zon is onze belangrijkste energiebron    
Een intelligent gebruik van de zon helpt ons het natuurlijk evenwicht te bewaren. we­reldwijd is onze totale, jaarlijkse energie consumptie, gelijk aan de energie die de zon in slechts 20 minuten tijd op de aarde schijnt. In onze regio is dit ongeveer 1000 Watt/m2, klaar om opgevangen te worden. De zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld om deze energie efficiënt om te zetten in elektriciteit 
 
Hoeveel heeft uw gezin nodig om voldoende elektriciteit op te wekken ? 
 
Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 3500 KW aan elektriciteit per jaar. Met de in­stallatie van circa 30m2 aan zonnepanelen is het al mogelijk om deze gemiddelde jaar­lijkse behoefte af te dekken.  
 
Bespaar niet alleen op uw energie rekening, maar spaar ook het milieu! 
 
Zonne-energie is een milieuvriendelijke energiebron. Iedere d.m.v. zonne-energie opge­wekte kilowatt uur bespaart ongeveer 1 kilo aan CO2 in vergelijking met opwekking door conventionele (fossiele) bronnen. Daarnaast veroorzaakt zonne-energie (PV) geen geur of geluidsproblemen voor omwonenden.  
 
Hoe werkt een zonnepaneelsysteem? 
 
Een zonnepaneelsysteem bestaat uit meerdere zonnecellen die individueel weer bestaan 
 
uit 2 lagen, een positieve en negatieve laag met ertussen een neutrale laag. Door invloed van licht veranderd de spanning tussen de 2 lagen. Hoe meer licht, hoe meer spanningsverschil. Omdat één enkele cel te weinig vermogen afgeeft zijn er gem. 36 stuks geschakeld in een in zonnepaneel. Het zonnepaneel wordt weersinvloedbestendig gemaakt om wind en regen géén kans te geven. 
 
Is zonne-energie in Nederland wel zinvol? 
 
Ja; het verschil in jaarlijks beschikbare energie tussen de Sahara en het noorden van Scandinavië is niet meer dan een factor drie. Nederland krijgt ongeveer 1000 kWh/m2 per jaar aan zonlicht. Het verschil tussen zomer en winter bedraagt in Nederland een factor 7-10. Vanwege dat verschil is het belangrijk dat de energie kan worden opgeslagen of dat een tweede energiebron beschikbaar is die de verschillen kan opvangen. Er is wereldwijd 5000x meer zonne-energie beschikbaar dan we nodig hebben. Dit getal zegt echter nog niet zoveel, want we kunnen onze landen niet volleggen met zonne-energie installaties en bovendien is het rendement van de omzetting in bruikbare energie veel lager dan 100%. Niettemin is al door velen aannemelijk gemaakt dat zonne-energie een hoofdrol kan spelen in onze mondiale energievoorziening. 
 
Waarom zijn zonnecellen meestal blauw of zwart? 
 
De blauwe kleur van zonnecellen wordt veroorzaakt door de anti-reflectielaag op het silicium. Bij een optimale laagdikte oogt de cel blauw, maar andere kleuren (brons, groen, paars) zijn te bereiken met een andere laagdikte. De prijs die daarvoor moet worden betaald is een verminderde opbrengst (typisch 10-25% lager) door een hogere reflectie. De werking van de anti-reflectielaag is vergelijkbaar met die van de coating op de lens van fototoestellen. Donkergekleurde zonnecellen hebben gewoon een lage reflectie voor zichtbaar licht en dus een hogere absorbtie. 
 
Als de zon weinig schijnt, heb ik dan stroom?  
 
Ieder beetje (zon)licht is bruikbaar voor de omzetting in elektriciteit, ongeacht of het om directe of indirecte instraling gaat. De opbrengst is echter het grootst bij volle zon.