Zonnepanelen
Bos Installatietechniek en InstalCenter Bos in
Putten
<<=Terug naar plaats Putten

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Bos Installatietechniek en InstalCenter Bos
Hoge Eng-West 1
3882TP Putten

tel: 0341-351912

Extra informatie

Bos Installatietechniek richt zich op zowel de particuliere als zakelijke markt. We verzorgen installaties voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Doordat we specifieke kennis hebben van de markt en mogelijkheden zijn we in staat u een gericht advies te geven en u een succesvol product te leveren.    
Bos Installatietechniek is een installatiebedrijf met 1 vestiging in Putten. Het bedrijf telt circa 15 medewerkers. Als totaalinstallateur bieden wij een totaalpakket aan technische diensten en kunnen wij alle techniek in gebouwen zelfstandig ontwerpen, realiseren en beheren. Op deze wijze houdt Bos Installatietechniek het overzicht over het totale installatiepakket en kan zo efficiënt inspelen op de wensen en behoeften van de klant. In de bedrijfsvoering is het kwaliteitsaspect van groot belang. Ook kennis en respect voor de klant, het product, de mensen en het milieu staan bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe methodieken en technologieën om onze producten en diensten nog beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten.  
 
Totaal Installateur 
 
Eén adres voor al uw werkzaamheden en dat is wel zo handig. Wij bieden een totaalpakket voor zowel renovatie, nieuwbouw als utiliteit. Vooraf kan door ons een plan worden gemaakt, voorzien van een goed advies. Onze gespecialiseerde monteurs kunnen naar uw wensen het werk uitvoeren. Uiteraard met kwaliteitsproducten en leuke prijsaanbiedingen. 
 
Voor ideeën en advies 
 
Speciaal voor u hebben wij een show/advies ruimte. Hier kunt u terecht met al uw vragen. Ons advies is kosteloos. Diverse producten en vele nieuwtjes kunnen wij u laten zien. Zo hebben wij een opstelling van cv-ketels, gashaarden, houtkachels, sanitair en accessoires, verlichting en schakelmateriaal. Samen met u kiezen we de juiste cv-ketel en ontwerpen we de mooiste badkamer. 
 
Afhaalbalie 
 
Ook de doe-het-zelvers kunnen vooruit. Ons uitgebreide magazijn is voorzien van een afhaalbalie waar alle installatiematerialen en artikelen, zoals sanitair, radiatoren, schakelmateriaal etc. verkrijgbaar zijn tegen aantrekkelijke prijzen. 
 
Duurzame energie 
 
De laatste jaren hebben we niet stilgezeten. We hebben voor u de mogelijkheden onderzocht om veel energie te besparen en een steentje bij te dragen aan een goed milieu. Laat u informeren over de warmtepomp. Verwarming of koeling die uit de aarde worden onttrokken. Een werkende installatie vindt u in onze showroom. Mogelijkheden zoals zonne-energie en warmte terugwinning zijn bij ons ook zeker niet onbekend. 
 
Vakmanschap 
 
Kwaliteit is nummer één. Een badkamer of een cv-ketel schaft u niet ieder jaar aan. Daarom moet het installatiewerk perfect zijn. Wij als erkend waarborg installateur staan garant voor kwaliteit. Wij zijn in het bezit van de vakbekwaamheids diploma ‘s voor gas, water, cv en elektrawerk. Tevens zijn wij lid van Uneto VNI. Monteurs worden jaarlijks bijgeschoold in nieuwe technieken. Als erkend leerbedrijf leiden wij leerlingen op in kwaliteit en kennis van zaken. 
 
Gespecialiseerd in koperen en zinken dakwerk 
 
Als één van de weinigen in de regio zijn wij gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen en bekleden van daken in koper of zink. Niet alleen het verwerken van de materialen is belangrijk, maar ook de dakconstructie en ventilatie spelen een belangrijke rol voor een lange levensduur. 
 
DUURZAAM 
 
Wij moeten voorbereid zijn op alternatieve en schonere energie die ontlastend is voor het milieu. Daarom kijken ondernemers met een voorkeur voor een maatschappelijk verantwoord beleid naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. 
Bos Installatietechniek is voorbereid op deze ontwikkeling door het mogelijk maken van duurzame technieken als warmtepompen, zonnecollectoren en PV systemen. De verlaging van de EPC-norm is mede een reden om ons in dit soort systemen te verdiepen. 
 
Warmtepomp  
 
Aardwarmte is in Nederland een vrij nieuw begrip. Door het toepassen van een warmtepomp van het merk Alpha Inotec kunnen we op een duurzame manier een gebouw verwarmen en of koelen. Dit laatste met name in combinatie met een aardwarmtesysteem. Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen, oftewel alle energie die vrij komt bij het proces kan worden benut voor verwarming en koeling. Tijdens het stookseizoen wordt het CV water opgewarmd door de warmtepomp. Aan de andere zijde hebben we het afgekoelde water wat we kunnen gebruiken voor ruimte koeling of om op te slaan in het WKO- (warmte koude opslag) systeem, zodat we het in de zomer kunnen onttrekken. U bespaart maar liefst dertig tot zestig procent op uw energiekosten voor het verwarmen, het koelen en het gebruik van warm tapwater. Tevens is het gebruik hiervan milieuvriendelijk. 
 
Zonnecollectoren 
 
De energiekosten blijven maar oplopen. Wat dat betreft biedt zonne-energie de uitkomst: het is gratis, raakt nooit op en heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw eigen schone energie op te wekken, te douchen met 'zonnewarm' water, of om te besparen op uw eigen energierekening? dan bent u bij ons aan het goed adres. Wij vinden het steeds weer een uitdaging om samen met u de zoeken naar de beste mogelijkheid. Als het gaat om uw gas- en elektraverbruik, bent u bij ons verzekerd van advies op maat. 
 
PV systemen 
 
Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Zonnecellen zetten zonlicht om in elektriciteit. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Het hele systeem van zonnepanelen (aan elkaar gekoppelde zonnecellen), bedrading en eventuele accu's, wordt een PV-systeem genoemd. PV is een afkorting van het Engelse 'photovoltaic'. De omzetting van licht naar elektriciteit heet fotovoltaïsche omzetting. PV-systemen kunnen zelfstandig werken op plekken waar geen elektriciteitsaansluiting is, of aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld. 
 
Opstelling en energieopbrengst 
 
De opbrengst van een zonnepaneel hangt af van de hellingshoek en de richting waarin het paneel staat. De opbrengst is optimaal bij een hellingshoek van 36 graden en gericht op het zuiden. In Nederland levert een autonoom PV-systeem van 1 m2 ongeveer 40 kWh per jaar. Een netgekoppeld systeem levert ongeveer 80 kWh per m2 per jaar. Een autonoom systeem (niet aan het elektriciteitsnet gekoppeld) schakelt uit als de accu vol is, vandaar het verschil. Een netgekoppeld PV-systeem van 4 m2 levert 10 % van het gemiddeld huishoudelijk elektriciteitsverbruik. Dat is het verbruik van een gemiddelde koelkast. 
 
Netgekoppelde PV-systemen 
 
Netgekoppelde PV-systemen zijn gekoppeld aan het elektriciteitsnet. De gelijkspanning wordt door een inverter (omvormer) omgezet naar de juiste spanning (230 Volt wisselspanning). Gebruikt u minder elektriciteit dat het systeem opwekt, dan wordt dat afgegeven aan het elektriciteitsnet. Gebruikt u meer elektriciteit dan het systeem levert, dan wordt het tekort aangevuld met netstroom. PV-systemen zijn relatief kostbaar. 
 
LED-verlichting 
 
LED lampen zijn bijzonder zuinig en gaan zeer lang mee. Zij passen dan ook zeer goed bij het concept duurzaam. LED lampen zijn relatief duur in de aanschaf, maar gaat ongeveer 50 keer langer mee dan een gloeilamp en is hiermee ook de spaarlamp dik de baas. Een spaarlamp verbruikt slechts 30% van de hoeveelheid elektriciteit die een gloeilamp gebruikt. Een LED lamp is zelfs nog zuiniger in gebruik en verbruikt weer ongeveer de helft van een spaarlamp (90% minder dan gloeilamp). De investering in deze lichtbron verdient zichzelf dus al snel terug. Gezien het productieproces en het verbruik is LED verlichting het minst belastend voor het milieu. Door de grote kleurvariëteit en de mogelijkheid tot elektronisch sturen, zijn LED lampen erg geschikt voor het creëren van speciale effecten of sferen.