Zonnepanelen
IBV Venema in
Peize
<<=Terug naar plaats Peize

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

IBV Venema
De Overzet 2 /2B
9321 DB Peize

tel: 050-5032576

Extra informatie

Installatiebedrijf Venema is opgericht d.d. 1 mei 1990 als een vennootschap onder firma door de heer en mevrouw Venema te Peize. Zij beheren samen de vennootschap.   
In november 1989 werd het pand aan de Kerkstraat 18 aangekocht. 
 
1 Mei 1990 werd er een start gemaakt met het installatiebedrijf incl winkel in witgoed en doe het zelf artikelen, het pand werd feestelijk geopend. 
 
Op 27 maart 1995 werd de oprichting van Installatiebedrijf Venema B.V. gevestigd te Peize bekrachtigd bij Van Olst en Brouwer notarissen te Groningen. De directeur van dit bedrijf werd de heer L. Venema met alle aandelen. De B.V. werd bij het Ministerie van Justitie bekend onder nummer B.V. 519.766, namens die vennootschap. 
 
In 1996 werd er 125 m2 bijgebouwd aan de Kerkstraat 18 en als werkplaats en opslag ingericht. 
 
In april 2008 werd het pand aan de Overzet in Peize aangekocht en per 8 augustus 2008 betrokken. Het pand heeft een totaal oppervlak van 590 M2. Het pand werd geopend op 12 september door de toemalige wethouder van de gemeente Noordenveld de heer J. Kemkers. 
 
In mei 2008 werd de structuur van de bv anders opgezet, de bv bestaat nu uit een holding, vastgoed bv en twee werkmaatschappijen. De eigenaar van de bv is de directeur L. Venema met alle aandelen van de vier B.V's. 
 
In November 2010 is er weer een nieuwe werkmaatschappij opgericht onder de naam Venema Service Peize BV, in deze werkmaatschappij worden alle 2700 onderhoudscontracten gedeponeerd. 
 
Op dit moment [ 2013 ] zijn er 17 werknemers in dienst waaronder 1 directeur, 1 administratieve medewerker, 2 onderhoudsmonteur, 3 elektriciens, 7 cv/loodgieters monteurs, 1 werkvoorbereider, 1 calculator en 1 dakdekker. Voor iedere klus hebben wij dus de juiste persoon in huis met zijn eigen specialisme. Tevens zijn alle monteurs in het bezit van het VCA diploma en wordt er gewerkt volgens het handboek van KOMO/BRL6001. Op deze manier weet u dat al het werk vakkundig gebeurt volgens de huidige normen. 
 
Hieronder de volgende werkmaatschappijen: 
 
L.Venema Holding BV 
 
Venema Vastgoed BV 
 
Installatiebedrijf Venema BV 
 
Venema Service Peize BV. 
 
De activiteiten van het bedrijf bestaan uit: 
 
- de aanleg en het onderhoud van technische installaties voor gas, water, elektra. 
 
- Alleen al voor het gas heeft het bedrijf 2000 onderhoudscontracten lopen. 
 
- de aanleg en het onderhoud van C.V. installaties van de merken Vaillant, Nefit en Bosch (Radson) 
 
- de aanleg en het onderhoud van zink- en dakbedekking 
 
- de aanleg en het onderhoud van sanitair 
 
- de aanleg en het onderhoud van airconditioning 
 
- het ontstoppen van riolering 
 
- het verhelpen van storingen 
 
- Aardwarmte 
 
- duurzame energie [ pv systemen, aardwarmte, zonnecollectoren, luchtwarmtepompen ]. 
 
Zoals u ziet kunt u bij ons terecht voor al uw installatie werk. Alles aangepast aan uw wensen en de nieuwste regelgeving die op dit moment geldt. 
 
De opdrachtgevers zijn: 
 
- aannemers 
 
- gemeentelijke instellingen 
 
- particulieren 
 
- woningbouwvereniging 
 
Genoemde activiteiten en installaties hebben betrekking op woning- en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw als renovatie. 
 
Zonnepanelen . . .  
 
Zonnepanelen (een zonnepaneel is een verzameling zonnecellen) werden tot voor kort bijna uitsluitend toegepast in de ruimtevaart. Met de snelle vooruitgang van de techniek en de subsidie op zonnepanelen, lijkt ook het grote publiek deze nieuwe energievorm steeds meer te omarmen. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2020 twintig procent van de energie op te laten wekken uit duurzame bronnen. Zonne-energie is een belangrijke pijler in deze doelstelling, omdat alternatieve bronnen als windenergie veel bezwaren oproepen. Heeft u interesse in zonne-energie of wilt u daadwerkelijk zonnepanelen kopen vraag gerust een vrij blijvende offerte aan bij ons. 
 
Zonnepanelen in Nederland? 
 
Jazeker! U verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse rivièra levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland. En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig en warm is. Dit komt omdat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is, zij het met een stuk lagere opbrengst. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, de rest wordt verspreid. Was dit niet het geval, dan zou het bij bewolking donker zijn als de nacht! 
 
Als alles naar behoren is afgesteld, kan een 500Wp zonnepaneel in Nederland per jaar zo'n 400 kWh aan elektriciteit opwekken. Dat staat gelijk aan een besparing van ongeveer 95 euro. De opbrengst is echter wel afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals plaatsing, hellingshoek en oppervlak. Qua plaats kunt u uw zonnepanelen het beste op een zuidhellend dak plaatsen. Voorwaarde voor een optimale opbrengst is dan wel, dat de hellingshoek van het dak tussen de twintig en zestig graden is. Ondanks dat de perfecte hellingshoek in Nederland 35 graden is, kennen de uitersten van dit hellingbereik een opbrengst van slechts 5% lager. Heeft u een plat dak, dan kan een zonnepaneel op een kantelbaar armatuur gemonteerd worden. Dit is de moeite waard uit het oogpunt van zowel opbrengst als onderhoud van de panelen. Voldoende helling heeft immers als voordeel dat de panelen bij regen goed schoongespoeld kunnen worden (denk aan vogelpoep en stof). Daarnaast kan het helpen om de panelen sneeuwvrij te houden in de winter. 
 
Het maximale vermogen dat een zonnepaneel bij standaardcondities kan leveren (instraling: 1000 W/m2, temperatuur: 25°, luchtmassa: 1.5) wordt de zogenaamde Wattpiek (Wp) genoemd. Een zonnepaneel van 100Wp kost ongeveer €300 en levert op jaarbasis in Nederland zo'n 80kWh. Met een energieprijs van €0,20 per kWh bespaart u dus zo'n €16 op jaarbasis. Dit is exclusief de subsidie van €0,33 per kWh! Tellen we deze erbij, dan bespaart u €42 per jaar. Het paneel verdient zichzelf dus in een jaar of 7 á 8 terug. Het maken van een zonnepaneel kost uiteraard ook energie, maar deze energie heeft u in 2,5 jaar al 'ongedaan' gemaakt. Gaat u voor groot (en duur), dan mag u maximaal voor 3000 kWh aan het net 'terugverkopen'. Bij meer rekent het energiebedrijf onderhoudskosten van het elektriciteitsnet en krijgt u dus minder per kWh. Is uw zonnepaneel aan het eind van zijn leven (let wel: zonnepanelen gaan tot wel 25 jaar mee), dan kunt u hem aanbieden als elektronisch afval. Er wordt gewerkt aan een Europees recycling-systeem. 
 
Soorten PV-systemen 
 
U koopt een zonnepaneel nagenoeg nooit alleen; de stroom die ervan afkomstig is, is niet zomaar te gebruiken voor iedere toepassing. Daarnaast zal u voor de meeste toepassingen meer dan één zonnepaneel willen schakelen. Bedrijven bieden daarom naast losse modules ook zogenaamde PV-systemen aan. Dit zijn complete systemen, waarin de gehele weg van zonlicht tot apparaat verzorgd wordt. Het woord 'PV-systeem' is eigenlijk een samentrekking tussen Nederlands en Engels. Het PV is immers afkomstig van het Engelse 'Photo Voltaic', wat in het Nederlands fotovoltaïsch betekent. 
 
boelens 
 
Op 22-08-2012, hebben we weer een woning belegd met zonnepanelen, één van de velen die het bedrijf in opdracht heeft gekregen, Installatiebedrijf Venema kijkt ook naar het aanzicht van de woning om zo goed en zo mooi mogelijk ook voor het aanzicht een woning te beleggen met duurzame energie [ zonnepanelen ]. Een goed advies is heel belangrijk, hieronder ziet u nog wat foto's van een woning aan de Conincklaan te Peize.

Specialiteit
 • Aardwarmte Installaties 
 • Airconditioning 
 • Centrale Verwarming 
 • Dakbedekking 
 • Dakgoten 
 • Elektra 
 • Gastechnische Installaties 
 • Riolering 
 • Rioolontstopping 
 • Sanitair 
 • Service & Onderhoud 
 • Vloerverwarming 
 • Watertechnische Installaties 
 • Zonne-energie