Zonnepanelen
Groen Installatietechniek BV in
Ommen
<<=Terug naar plaats Ommen

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Groen Installatietechniek BV
Patrijsstraat 3 /5
7731ZL Ommen

tel: 0529-452203

Extra informatie

Mooie en betrouwbare oplossingen voor uw leefomgeving!   
reclamebord.voorjaar 
 
Elektra, loodgieterwerk, sanitair, verwarming/koeling en dak- en gootwerk werkzaamheden hebben één ding gemeen. Het moet degelijk en professioneel worden aangelegd en geplaatst. Betrouwbaar, volgens de laatste normen, maar ook afgestemd per situatie. Daarbij verliezen wij uw wensen niet uit het oog. 
 
Comfort  
 
Naast de basistoepassingen in iedere woning, bedrijfspand of grootschalig project zijn er tegenwoordig tal van geavanceerde technieken die een duurzame levensstijl nastreven of het leven gewoonweg meer comfort geven. Domotica-oplossingen als warmtepomp installatie’s, zonne-energie, centraal stofzuigen, klimaatbeheersing en alarm installaties bieden de woon- en werkomgeving optimaal gemak en veiligheid.  
 
Maatwerkoplossingen  
 
Voor een totaalpakket aan elektrische toepassingen in de woonomgeving en smaakvolle woonconcepten geeft Installatietechniek Groen persoonlijk advies. Er zijn altijd passende kwalitatief goede oplossingen. Ruim 25 jaar ervaring en vakkennis voor particuliere- en kleinzakelijke opdrachtgevers, woningbouw en zakelijke markt is daarvoor het bewijs.  
 
Kom kijken!  
 
Bezoek onze showroom en ontdek de talloze mogelijkheden. Wilt u een tijdloze badkamer of gaat u voor een moderne of luxe uitstraling? Installatietechniek Groen doet de complete installatie.Het werkgebied van Installatietechniek Groen is regionaal. Voor een vrijblijvende offerte komen wij graag bij u thuis om ter plekke uw situatie te bekijken.  
 
Geschiedenis / Wie zijn wij?  
 
De bron van onze kennis van installatietechniek is ervaring. Al meer dan 25 jaar zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van sanitair, verwarming, airconditioning, dakbedekking en het elektra-en loodgieterwerk wat daarbij komt kijken. Onze storingsdienst staat 24 uur per dag paraat. 
 
Het bedrijf startte in 1982 waarna door een sterke groei enkele verhuizingen plaatsvonden. Sinds december 1995 is het bedrijf gevestigd aan de Patrijsstraat 3-5 in Ommen. Dit pand herbergt ons kantoor, duurzaamheidscentrum het magazijn. 
 
Begin 1999 werd elektrotechnisch bureau Tijhuis overgenomen door Installatietechniek Groen. De werkzaamheden bestaan uit ontwerp, aanleg en renovaties van elektrische installaties in woning en bedrijfspand. Tevens houden wij ons ook bezig met brandbeveiliging. Samen met u maken wij een inventarisatie op over de aanwezige risico's en geven wij advies over de aanleg van bijvoorbeeld noodverlichting en ontruimingsinstallaties. 
 
Zonnepanelen  
 
De zon als energiebron! 
 
Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Met zonnepanelen is het mogelijk én verlaagd u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar groter, door de almaar stijgende energieprijzen.  
 
Alle voordelen op een rij:  
 
- Zelf stroom opwekken 
- Subsidiemogelijkheden 
- Fiscaal aftrekbaar 
- Zeer hoge rendementen 
- Onafhankelijk van uw energiebedrijf  
- Woning of bedrijf wordt meer waard 
- Bijdragen aan een duurzame toekomst 
 
 
Hoe gaat het in zijn werk? 
 
Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in het engels photo voltaic) panelen genoemd.  
 
De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers die de zonnestroom omzetten in 230V netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie behoeft af te nemen bij het energiebedrijf. U bespaart dus op uw inkoop. 
 
Indien u meer elektriciteit opwekt dan dat u zelf gebruikt, kunt u het te veel aan elektriciteit terugleveren aan uw energieleverancier. 
 
Tot een teruglevering van 5000 kWh (of uw jaarlijks verbruik, als die minder is dan 5000 kWh) per jaar is de leverancier verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt, inclusief BTW en belastingen. Tot die grens maakt dus niet uit of u de opgewekte elektriciteit zelf gebruikt of teruglevert aan het net. 
 
De panelen  
 
Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energieinstallaties nog steeds elektriciteit. 
Het lijkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnepanelen verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties. 
De panelen zijn vervaardigd uit materialen die hergebruikt kunnen worden om nieuwe zonnepanelen en producten te produceren.  
 
De panelen welke wij leveren zijn van het merk IBC SOLAR, het is een praktisch en onderhoudsarm systeem van het hoogste technische niveau, de panelen van duits fabrikaat zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen en getest door geaccrediteerde en onafhankelijke instellingen, zoals TÜV, VDE, SGS en het Fraunhofer Institut. 
 
Zwarte zonnepanelen  
 
Ook is het mogelijk All-black 'zwarte' zonnepalen te plaatsen, dit paneel IBC Monosol 250TX Black (monokristallijn), voldoet aan zeer hoge esthetische en prestatie normen. Dankzij de zwarte cel, zwart frame en zwarte achtergrond sluit dit paneel mooi aan bij elk dak. Deze is te gebruiken op woningen / bedrijfspanden, maar ook op historisch beschermde gebouwen. Dit paneel produceert een bovengemiddelde opbrengst mede door zijn monokristal-lijnige 3-busbar technolgie. 
 
- zwarte cel, zwart frame, zwarte achtergrond 
- monokristallijn 
- estetisch fraai paneel 
- hoge opbrengst, 250 Wp 
- in europa geproduceerd produkt 
- vermogensgarantie van 25 jaar 
- productgarantie van 10 jaar 
- vermogenstolerantie 0 tot +5 wp 
 
Zwarte zonnepanelen Overijssel 
 
Omvormer 
 
De omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom uit zonnepanelen omvormt in wisselstroom (230 volt) die nodig is voor gewone elektrische apparaten. Maar omvormers zijn veel meer dan alleen spanningsomzetters. Een omvormer voert tal van andere taken uit en kan zelfs worden beschouwd als het multifunctionele zenuwcentrum van het zonne-energiesysteem.  
Omvormers bewaken en controleren de zonne-energieinstallatie, optimaliseren de prestaties en verzamelen gegevens over het functioneren van het systeem. Bij netgekoppelde systemen verbreken omvormers indien nodig automatisch de verbinding met het openbare elektriciteitsnet om het systeem te beschermen tegen overbelasting. 
 
Omvormer SMA Overijssel 
 
Wat is mijn rendement 
 
Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. In rendement uitgedrukt komt dit neer op 10% rendement per jaar. In sommige regio's verstrekken provincies of gemeenten extra subsidies, logischerwijs wordt het rendement nog hoger en de terugverdientijd korter. 
 
Zakelijk investeren 
 
Een investering in een duurzame installatie als zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Zodoende kan het ook zakelijk gezien een zeer interessante investering zijn. Hoe dit allemaal werkt kunnen wij u uitleggen.  
 
Wij bieden u:  
 
- 25 jaar opbrengstgarantie 
- 10 jaar garantie op zonnepanelen 
- 5 jaar garantie op omvormer (tot 20 jaar uit te breiden) 
- Compleet geinstalleerde installatie  
- A-merk materialen 
- Aanvragen / contact met nutsbedrijf regelen wij voor u! 
 
Als lokale installateur bieden wij u zekerheid 
 
Van zonnepanelen kunt u misschien wel dertig jaar profiteren. Al die tijd heeft u minder of geen last van stijgende elektriciteitsprijzen. Maar vóór u investeert wilt u zeker weten dat uw installatie probleemloos blijft functioneren en maximaal rendement oplevert. Die zekerheid krijgt u bij ons. Als lokale installateur kunnen we ons goed verplaatsen in uw wensen en hebben we ervaring met vergelijkbare woningen. U kunt bij ons rekenen op betrouwbaar advies, deskundige installatie en harde garanties. En wilt u in de toekomst iets vragen? Dan u vindt u ons nog steeds in de buurt en staan we direct voor u klaar!