Zonnepanelen
Klaster Installatietechniek in
Oldemarkt
<<=Terug naar plaats Oldemarkt

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Klaster Installatietechniek
Steenstraat 2
8375HM Oldemarkt

tel: 0561-451268

Extra informatie

Subsidie zonnepanelen   
Vanaf maandag 2 juli 2012 kunt u subsidie aanvragen voor zonnepanelen. De subsidiepot bevat 22 miljoen euro. Huishoudens die aan de voorwaarden voldoen, kunnen maximaal 650 euro subsidie ontvangen. Bij Agentschap NL kunt u de aanvraag digitaal indienen via het E-loket. 
 
Het Ministerie van Economische zaken, landbouw en innovatie heeft een landelijke subsidieregeling ingevoerd voor particulieren. Huishoudens kunnen volgens deze regeling subsidie aanvragen voor 15 procent van het aankoopbedrag van hun installatie van zonnepanelen. 
 
Onder het aankoopbedrag vallen de kosten voor het materiaal, zoals de aanschaf van de panelen en de omvormers, maar niet de arbeids- en verbouwingskosten. 
 
 
Maximaal 650 euro subsidie 
 
Een van de voorwaarden is dat het systeem meer dan 600 watt-piek vermogen heeft. Zonnepanelen voor huishoudens hebben vaak een vermogen van 1.400 watt-piek, dat is een systeem met circa 10 m2 panelen. 
 
De subsidie is niet onbeperkt. Per installatie wordt maximaal 3.500 watt-piek gesubsidieerd (een systeem met ongeveer 20 m2 panelen); ofwel maximaal 650 euro per installatie. 
 
Aanvragen subsidie 
 
De inschrijving voor aanvragen van subsidie voor zonnepanelen is inmiddels geopend. U kunt digitaal subsidie aanvragen, via het elektronisch loket van Agentschap NL. 
 
U heeft voor de aanvraag uw DigiD nodig, en een (digitaal) document van een getekende koopovereenkomst gedateerd op of na 2 juli 2012. 
 
U kunt alleen subisidie aanvragen met een getekende koopovereenkomst. Wilt u niet aan de koop vastzitten als na aanvraag blijkt dat u geen subsidie krijgt, laat dan een ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst opnemen, die inhoudt dat u als klant de overeenkomst kunt ontbinden indien de Minister van Economische zaken, landbouw en innovatie geen subsidie verstrekt voor de in de overeenkomst genoemde producten. 
 
Tot in 2013 
 
Voor 2012 is er 22 miljoen euro subsidie beschikbaar en in 2013 nog eens 30 miljoen. Na 2013 stopt deze subsidieregeling voor zonnepanelen. 
 
Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of kom langs.