Zonnepanelen
Hol Installatietechniek in
Nieuw lekkerland
<<=Terug naar plaats Nieuw lekkerland

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Hol Installatietechniek
Veenweideweg 9
2957 LD Nieuw lekkerland

tel: 0184-683300

Extra informatie

Hol installatietechniek bestaat sinds 1929 en biedt een compleet dienstenpakket op het gebied van verwarming, luchtbehandeling, koeling, regeltechniek en sanitaire installaties. Wij dragen zorg voor ontwerp, aanleg en onderhoud in zowel de utiliteit als bij de particulier en Woningbouwverenigingen.   
Als Totaalinstallateur zijn wij een goede partner in klantgericht en servicegericht zakendoen voor Utiliteit, Particulieren en Woningbouwverenigingen. Het voordeel van een Totaalinstallatiebedrijf is dat u alles is één hand kan laten uitvoeren. Dit betekent dat u niets hoeft te regelen. Hol Installatietechniek neemt deze zorg uithanden vanaf de aanschaf van de goederen tot aan de oplevering, volgens uw wensen. 
 
Zonnepanelen  
 
Hoe werkt het? 
 
Een zonnepaneel bevat zonnecellen die daglicht omzetten in elektriciteit. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen zonlicht nodig, maar ook als het bewolkt weer is wordt er elektriciteit opgewekt. Ook kan met zonne-energie warm water worden gemaakt, dit is een heel ander type zonnepaneel, een zonnecollector. 
 
Omvormers 
 
Zonnepanelen leveren gelijkstroom. Deze gelijkstroom (dc) wordt via kabels vanaf de panelengetransporteerd naar een omvormer, een apparaat wat de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom (ac). De omvormer wordt weer aangesloten op de meterkast, meestal op een aparte groep. Uw installateur adviseert op basis van de benodigde hoeveelheid zonnepanelen welke omvormer hier het beste bij past en hoeveel zonnepanelen per groep kunnen worden aangesloten. 
 
Optimale situatie 
 
Zonnepanelen vangen elke vorm van daglicht op, maar de ideale situatie levert uiteraard de meeste elektriciteit op. Het hoogste rendement wordt behaald wanneer de panelen geplaatst worden op het zuiden onder een hoek van 36º. Zonnepanelen zijn zowel te plaatsen op platte daken als schuine daken. De panelen kunnen ook zuid-west of zuidoost of onder een andere hoek worden geplaatst, dan is het rendement wel iets minder. 
 
Schaduw 
 
Schaduw op uw dak, van bijvoorbeeld bomen of uw schoorsteen, beïnvloedt de opbrengst van uw zonnepanelen. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te kunnen realiseren maakt de installateur van Groenwaarts en persoonlijk dakplan voor de optimale en hoogst renderende plaatsing van uw zonnepanelen. 
 
Meterkast 
 
De omvormer moet aangesloten worden op de meterkast om de stroom in uw eigen elektriciteitsnetwerk te krijgen en de overtollige stroom terug te kunnen leveren aan uw energieleverancier. Uw installateur zorgt voor de uitbreiding van de nieuwe groep en een veilige aansluiting waarmee u gevaarlijke situaties en brandgevaar voorkomt. 
 
MontageImage converted using ifftoany 
 
Groenwaarts levert zonnepanelen als complete pakketten. Dat wil zeggen: inclusief de omvormer, kabels en montagemateriaal. We adviseren echter om de installatie over te laten aan een vakkundig installateur. Zowel uit het oogpunt van veiligheid als behoud van de garantie. Bij Groenwaarts kunt u zelf kiezen uit één van de aangesloten vakbekwame installateurs. Vraag direct een offerte aan. 
 
De elektriciteit die u opwekt wordt deels direct gebruikt voor uw eigen huishouden. Wanneer er echter meer energie opgewekt wordt dan u gebruikt, levert u deze terug aan uw energieleverancier. Op uw teruglevermeter, die veelal gratis door de netbeheerder wordt geplaatst kunt u aflezen hoeveel u heeft terug geleverd. Aan het einde van het jaar vindt hierover een verrekening plaats en kunt u tot 5000Kwh de door u terug geleverde zonnestroom salderen (in mindering brengen op uw rekening)