Zonnepanelen
Façade Solar in
Lelystad
<<=Terug naar plaats Lelystad

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Façade Solar
Kempenaar 01-06
8242 BA Lelystad

tel: 0320-216695

Extra informatie

Welkom bij Façade Solar , uw partner in Duurzame Energie.   
Façade Solar is reseller van een drietal top merken in de markt voor Zonne-energie: Canadian Solar, KACO en Mastervolt. Voor de realisatie van projecten werken wij met eigen mensen wat de lijnen kort houdt en altijd duidelijkheid biedt. 
 
Façade Solar in combinatie met Façade Bouw kan u verder helpen met een breed scala aan duurzame oplossingen aan gebouwen voor bedrijven en particulieren. Denk daarbij aan HR++ glas, kozijnen, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Tevens hebben wij voor de passief huis bouw kozijnen en 3-laags hoog rendement glas alsmede geïsoleerde stelkozijnen. Klik hier voor meer informatie over een Passief Huis. 
 
Zonnepaneel  
 
Waarom zonnepanelen? 
 
De jaarlijkse hoeveelheid zonne-energie die op de aarde neerkomt is ongeveer tweemaal zoveel als alle energie die voortkomt uit alle fossiele brandstoffen (kolen, olie, gas, uranium). In één uur valt er meer zonne-energie op de aarde dan de gehele menselijke populatie in één jaar verbruikt.  
 
Met behulp van zonnepanelen kunnen we zonne-energie opvangen en omzetten in bruikbare elektriciteit. De omzetting van zonlicht naar elektrische spanning wordt een fotovoltaïsche reactie genoemd. Deze term - afkomstig van het Engelse Photovoltaics - zorgt ervoor dat zonnepanelen ook wel PV-panelen worden genoemd. 
 
Zonnepanelen wekken de meeste energie op bij helder weer omdat dan het meeste zonlicht de aarde bereikt. De panelen werken echter ook goed op bewolkte dagen. Dit komt omdat bewolking slechts een deel van het zonlicht tegenhoudt. 
 
Hoe werkt zonne-energie van zonnepanelen? 
 
Voor het opwekken van zonne-energie is niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnepaneel elektriciteit, zij het wat minder. Bij normaal daglicht start een systeem al op en geeft energie af. Bij een stijgende hoeveelheid zonlicht zal een paneel steeds beter presteren. 
 
Zonnecel  
 
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, de zonnecellen zetten het (zon)licht om naar elektrische spanning oftewel zonne-energie en de omvormer maakt van deze spanning wisselstroom voor het elektriciteitsnet (230 volt). De zonnecellen worden gemaakt van silicium en elke zonnecel bevat twee lagen. De lagen van de zonnecellen hebben een scheidingsvlak en in één laag van de zonnecel zit een p-type halfgeleider en in de andere laag zit een n-type halfgeleider. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Deze stroom is de zonne-energie, welk via busbars (de lijntjes op de zonnecel) naar de junction box (het kastje achter op het zonnepaneel) wordt gebracht. Deze zonne-energie wordt dan naar de omvormer gebracht. Het opwekken van zonne-energie met een zonnepaneel alleen is niet voldoende voor elektriciteit in huis. Om zonne-energie naar bruikbare stroom om te zetten, zijn ook een omvormer en elektriciteitskabels nodig. Zo'n compleet systeem wordt ook wel een PV zonnepanelen systeem genoemd (PhotoVoltaïsch-systeem). 
 
Energie van de zonnepanelen 
 
De energie die van de zonnepanelen afkomt kun je op een aantal manieren gebruiken. De fotovoltaïsch opgewekte zonne-energie kan aan het lichtnet geleverd worden (net gekoppeld systeem), in accu's opgeslagen worden (opgeslagen in accu's voor communicatiesystemen langs de weg of elektra in de camper) of direct gebruikt worden om bijvoorbeeld een pomp aan te drijven (autonoom systeem). 
 
Vaak gestelde vraag: ‘Wat ik overdag produceer met zonnepanelen kan ik dat ’s avonds gebruiken? 
 
Als de zonne-energie die overdag wordt geproduceerd, niet door het huishouden op dat moment wordt gebruikt, zal de elektriciteitsmeter meteen gaan teruglopen. Wat u dus 's avonds gebruikt produceert u overdag. De energieleverancier bekijkt bij uw jaarnota wat u verbruikt en trekt hiervan af wat er geproduceerd is door de zonnepanelen, dit betekent een lagere jaarnota dan wanneer u geen zonnepanelen heeft. Uiteraard is dit afhankelijk van de capaciteit (het afgegeven vermogen in Wp) van het PV zonnepanelen systeem dat is geplaatst. Het meest voorkomend is de levering van zonne-energie aan het lichtnet oftewel zonne-energie voor in huis, via een net gekoppeld systeem.