Zonnepanelen
Loodgietersbedrijf Schaafstra & vd Wetering in
Leiden
<<=Terug naar plaats Leiden

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Loodgietersbedrijf Schaafstra & vd Wetering
Rooseveltstraat 6 /L
2321BM Leiden

tel: 071 5790203

Extra informatie

Dak, - Het gehele samenstel dat de bedekking vormt van een huis of gebouw, bestaande uit de kap, afgedekt met pannen, leien, zink, ijzer, rustende op de balklaag ; de zijden die schuin liggen en van boven onder elkaar onder een zekere hoek bij de noklijn naderen, of door plat verbonden zijn.  Dat is de omschrijving van het woord dak uit de Dikke van Dale. 
 
Dak is in de Nederlandse taal een rekelijk belangrijk woord. Er zijn ook talrijke spreekwoorden met het woord dak.  
"Onder dak zijn" - een goed dak boven je hoofd hebben 
"Het viel me koud op mijn dak" - het was een onaangename verrassing 
"Dat krijg ik op mijn dak" - van iets de schuld krijgen 
"Het ging van een leien dakje'" - het ging vlot en zonder problemen  
- om maar een paar te noemen.  
 
Het is dus heel belangrijk om een goed dak boven je hoofd te hebben. Uiteraard aangelegd door een betere dakdekker. 
Schaafstra & van de Wetering is zo'n dakdekker, met jarenlange ervaring op het gebied van platte daken, pannendaken, ook wel hellende daken genoemd en bitumineuze daken. 
 
Kijkt u gerust verder wat voor soorten daken zij kunnen leveren. 
 
Zonne-energie van Schaafstra & van de Wetering  
 
Wie de zon inschakelt bij de verwarming van water voor badkamer en keuken zal dit direct merken aan de energie rekening. Deze valt nog lager uit dan met een HR=Hoog Rendement gestookte boiler. Er wordt in een gemiddeld gezin in Nederland zo'n 110 liter warm water per dag verbruikt en elke liter laat de gasmeter tikken. 
 
Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat fossiele energiebronnen, zoals aardgas en aardolie niet onuitputtelijk zijn. Dus wordt er steeds meer gekozen voor duurzame energie-bronnen zoals wind of zonne-energie. Met name voor de warmwatervoorziening is dit ideaal. 
 
Werking 
 
Werking van een zonne-collector  
Een zonlichtenergiesysteem bestaat uit een zonlichtcollector en een zonnewarmteboiler. De collector, die meestal op het dak geplaatst wordt, vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. Deze warmte wordt overgedragen aan het water dat door middel van een pomp circuleert in het leidingsysteem van de zonlichtcollector en ook aan de spiraal die zich in de zonnewarmteboiler bevindt. Deze spiraal verwarmt op haar beurt weer het tapwater in de boiler. Als er vanuit een tappunt om warm water wordt gevraagd, stroomt dit uit de boiler via een naverwarmingstoestel naar het tappunt. Het naverwarmingstoestel, een cv-combiketel, meet de temperatuur van het water en warmt het -indien nodig- verder op. Het warme water is dus altijd op de gewenste temperatuur. Het warme water gebruikt u in de badkamer en keuken.

Specialiteit
  • Airconditioning  
  • Badkamer  
  • Centrale verwarming / CV ketels  
  • Dakbedekking  
  • Dakgoten  
  • Dakinspectie  
  • Loodwerk en zinkwerk  
  • Riool (leidingdetectie)  
  • Sanitair  
  • Waterleidingen  
  • Onderhoud  
  • Zonne-energie toepassingen  
  • Inspectie  
  • Renovatie