Zonnepanelen
Havelaar B.V. in
Leerdam
<<=Terug naar plaats Leerdam

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Havelaar B.V.
Techniekweg 4
4143 HV Leerdam

tel: 0345-613300

Extra informatie

Ons bedrijf   
Havelaar B.V. - sinds 1966 - is als totaalinstallatiebedrijf gevestigd op het industriebedrijf 'Nieuw Schaik' te Leerdam.  
 
Ons ervaren team van ca. 25 vakkundige medewerkers verricht werkzaamheden zoals onderhoud, reparatie, nieuwbouw en verbouwingen in zowel de particuliere sector als voor aannemers, woningbouwcoöperaties, bedrijven en fabrieken. 
 
Naast alle traditionele verwarming en airco installaties bieden wij ook de allernieuwste technologieën voor klimaatbeheersing zoals zonne-energie, warmtepompsystemen en bodemwarmte. Havelaar heeft een vooruitstrevende bedrijfscultuur en heeft zich van meet af aan toegespitst op duurzame toepassingen met energiezuinige en milieuvriendelijke installatietechnieken. 
 
Zonnepanelen 
 
Havelaar B.V. levert ook zonnepanelen aan bedrijven en particulieren die flink willen besparen op hun energierekening. Door de zon als energiebron te bruiken word je onafhankelijk van energiebedrijven en helpt u de natuur ook een handje door u woning of bedrijf op een duurzame manier van energie te voorzien. Havelaar B.V. biedt u hierin deskundig advies en zorgt voor een correcte uitvoering.  
 
Waarom zonne energie – ‘Voor niets gaat de zon op” 
 
Er zijn meerdere redenen waarom mensen zonnepanelen aanschaffen. 
 
- Onafhankelijk van het energienet 
- Onafhankelijk van fossiele brandstoffen 
- Eigen energie opwekken 
- De zon blijft altijd schijnen 
- Financieel zeer goede investering 
- CO2 reductie 
- Duurzame energiebron met geringe nadelige bij effecten 
- Bijdrage aan duurzame toekomst 
 
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen 
 
- Zonlicht is gratis en onuitputtelijk 
- Zonnepanelen garanderen een vaste energieprijs voor de lange termijn 
- Zonnepanelen zijn stil, betrouwbaar en veilig 
- Zonnepanelen zijn één van de schoonste vormen van duurzame energie 
- Zonnepanelen verlagen de energierekening 
- Zonnepanelen verbeteren het energielabel 
- Zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning 
- Zonnepanelen zijn een bewezen technologie 
- Zonnepanelen bieden een hoger rendement dan een spaarrekening 
 
Kosten en Baten 
 
Wat kost het en wat levert het op? Dat kunnen we laten zien met een korte rekensom. 
 
Stel u wilt per jaar ongeveer 11.400 kWh opwekken door middel van zonne-energie. 
Dit kan gerealiseerd worden met 58 panelen, met een dak op het zuiden levert deze set 11.339 kWh per jaar. De aanschaf van deze set kost ongeveer €17.644,- 
 
Theoretisch levert deze set in 25 jaar 25 x 11.339 = 283.475 kWh aan energie. 
Gaan we uit van een huidige energieprijs van €0,25 per kWh dan besparen we 283.475 x €0,25 = €70.869,- 
 
In de praktijk hebben we te maken met andere getallen. Aan de ene kant is een jaarlijks rendementsverlies (na 12 jaar is het rendement 90% en na 25 jaar zal het rendement nog 80% zijn), aan de andere kant zien we een energieprijsstijging van de energieleverancier. (de gemiddelde prijsstijging van de energie is ongeveer 8% per jaar) 
 
Salderen 
 
Salderen betekent dat uw energiemaatschappij de door u opgewekte stroom van uw zonnepanelen verrekent met de door uw gebruikte stroom. 
De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van uw stroommeter, er zijn twee types meters. 
 
De analoge (draaischijf ) meter:  
 
Hierbij draait de meter terug als uw panelen meer opwekken dan dat uw huishouden verbruikt. Geef aan uw netbeheerder door dat u stroom gaat terugleveren. 
 
De digitale meter: Er zijn twee soorten digitale meters: 
 
Een digitale meter zonder teruglevermeter. Voor de terugleververgoeding heeft u een digitale meter mét teruglevermerk nodig. Wij adviseren u uw meter te laten vervangen voor een meter met teruglevermerk. 
Een digitale meter met teruglevermerk. 
 
Deze meter is geschikt voor teruglevering van stroom. Geef aan uw netbeheerder door dat u stroom gaat terugleveren. Uw netbeheerder gebruikt uw meterstanden voor de terugleververgoeding. 
 
Terugleververgoeding: 
 
Dit gaat als volgt. De stroom van uw zonnepanelen wordt eerst door u zelf gebruikt, hierdoor heeft u minder ( of geen) stroom nodig uit het net. Als uw panelen meer stroom opwekken dan u zelf gebruikt wordt dit aan het net geleverd. 
Deze stroom wordt gemeten en wordt later met uw energienota verrekend, tot 5000 kWh gebeurt dit tegen hetzelfde tarief als waarvoor uw de stroom inkoopt ( incl. energiebelasting en btw). 
 
Voorbeeld: 
 
Uw normale verbruik is 4000 kWh per jaar. Uw panelen leveren op jaarbasis 3800 kWh. 
Van de panelen gebruikt uzelf 2300 kWh direct en wordt er 1500 kWh teruggeleverd.  
Op de jaarafrekening van het komende jaar zullen dan de volgende verbruiken staan: 1700 kWh verbruik ( uw oude verbruik 4000 min het door de panelen opgewekte zelf gebruikte vermogen 2300). En een teruglevering van 1500 kWh. 
Het te betalen totaalverbruik zal dus 200 kWh zijn ( verbruik 2500 kWh min teruglevering 1500 kWh) 
 
Subsidiebedrag 
 
Voor een zon-PV installatie met een een minimaal vermogen van 0,601 kWp (kilowattpiek) tot en met 3,5 kWp is het subsidiebedrag 15% van de daadwerkelijk gemaakte aanschafkosten. Het subsidiebedrag voor een zonne-installatie met een vermogen groter dan 3,5 kWp (kilowattpiek) is als volgt berekend: de uitkomst van 15% van de daadwerkelijk gemaakte kosten wordt vermenigvuldigd met 3,5 en gedeeld door het vermogen in kilowattpiek. U kunt in alle gevallen maximaal 650 euro subsidie krijgen. 
 
Onder de daadwerkelijk gemaakte (aanschaf)kosten vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. U krijgt geen subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten. Wilt u in aanmerking komen voor subsidie dan moet de installatie minimaal 0,601 kilowattpiek zijn. Het subsidieplafond voor deze subsidieregeling is 21.550.000 euro voor het jaar 2012. Subsidieaanvragen worden in behandeling genomen op volgorde van datum.

Specialiteit
  • Zonnepanelen 
  • Verwarming 
  • Afvoerinstallatie 
  • Sanitair 
  • Gastechnische installatie 
  • Ventilatie 
  • Airconditioning 
  • Koper/zinkwerken 
  • Dakbedekking