Zonnepanelen
Prozon Zonnepanelen in
Eindhoven
<<=Terug naar plaats Eindhoven

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Prozon Zonnepanelen
Lage Zijde 5
5626DL Eindhoven

tel: 040-2623400

Extra informatie

Zonnepanelen   
De zon straalt in drie kwartier genoeg energie op de aarde om de gehele wereldbevolking het komende jaar volledig van energie te voorzien. Met zonnepanelen wordt dit direct omgezet in elektriciteit. 
 
Sinds kort zijn deze zonnepanelen ook in het bewolkte Nederland rendabel genoeg om ons van elektriciteit te voorzien.De PV-techniek is enorm verbeterd en prijzen zijn door overproductie en de enorme voorraden lager dan ooit. 
 
Nu kunt u uw eigen (duurzame) bijdrage leveren terwijl uw energiekosten onmiddelijk dalen. 
 
Klinkt als muziek in de oren niet ? 
 
Het ontstaan van zonnepanelen 
 
Fotovoltaïca (PV) heet het proces waardoor zonlicht direct in elektriciteitsopwekking met behulp van fossiele brandstoffen. 
 
Eind jaren 50 zijn de eerste werkende zonnecellen ontwikkeld. Door in de jaren 60 kreeg onderzoek en ontwikkeling van PV een belangrijke boost. Het waren de satellieten die de behoefte hadden aan een methode voor het opwekken van elektriciteit. De zonnecellen van die tijd waren veel duurder dan de zonnecellen van tegenwoordig. 
 
Het was door de oliecrisis van de jaren 70 dat de wereld er bij stilstond dat het onvermijdelijk is om alternatieve energie bronnen te ontwikkelen. Hierdoor ontstond nieuwe belangstelling voor PV als methode voor opwekking van elektriciteit. 
 
Pas in de jaren 80 begon het onderzoek naar zonnecellen resultaat te leveren. Dit kwam doordat er steeds hogere rendementen werden gehaald. 
 
In 1985 bereikten de siliciumzonnecellen een rendement van 20%. De jaren die daarop volgde groeide de PV-industrie jaarlijks tussen de 15% & 20%. Dit heeft grotendeels te maken vanwege de stroom in afgelegen gebieden. 
 
Vanaf 2000 is de toepassing van PV in stroomversnelling gekomen. Dit is in europa dankzij de stimulering van Duitsland. Huist hierdoor zijn de zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief geworden in plaats van de conventionele elektriciteitsopwekking in centrales. 
 
De steeds sneller groeiende markt populairder worden van zonnepanelen heeft er voor gezorgd dat er steeds meer PV-systemen worden opgeleverd. Van solarelektriciteitscentrales van meerdere megawatt tot de (toekomstige) in uw huis.