Zonnepanelen
Sources Solar in
Dronten
<<=Terug naar plaats Dronten

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Sources Solar
Handelsweg-noord 45
8251 JS Dronten

Extra informatie

Sources Solar richt zich op het aanbieden van zonnepaneel installaties aan particulieren en bedrijven. Sources Solar heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd in het plaatsen en leveren van zonnepaneel installaties en onderdelen daarvan.   
Door levering uit eigen voorraad zijn wij instaat om snel iedere klant van een installatie op maat te voorzien. Sources Solar is onderdeel van Sources Trading BV welke groothandels activiteiten onderneemt, en distributeurs activiteiten voor o.a. Sputnik Engineering uit Zwitserland (Solarmax), Sunways uit Duitsland en Oveira Solar uit Italië. 
 
Sources Solar wil zich onderscheiden door het aanbieden van een helder advies gecombineerd met kwalitatief/financieel aantrekkelijke oplossingen. Wij zorgen dat uw installatie goed gepland, getest en volgens de laatste regelgeving gebouwd word. Een lange termijn maximale opbrengst op uw locatie staat bij ons voorop. 
 
Hoe werkt een zonnepaneel? 
 
De werking van zonnepanelen is heel eenvoudig. Het zonlicht bevat veel energie. Deze energie kan worden gebruikt om electriciteit op te wekken. Dit is de functie van de zonnepanelen. Een zonnepaneel bevat meerdere zonnecellen. Die zonnecellen zetten zonnestralen om in elektriciteit. 
 
Zonnecellen leveren gelijkspanning, maar omdat voor een thuisnetwerk altijd wisselspanning wordt gebruikt moet dit eerst omgezet worden . Dat doet de omvormer. Daarom wordt de stroom eerst langs de omvormer geleid voordat het naar de meterkast kan gaan. 
 
Meer weten over de werking van zonnepanelen en omvormers? 
 
De werking van zonnepanelen 
 
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling zonnecellen, ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. Zonnepanelen worden daarom ook wel ‘PV-systeem’ genoemd, naar de afkorting van de Engelse term: photovoltaic cell. 
 
Zo werken zonnecellen 
 
De meeste zonnecellen zijn gemaakt van silicium. Om van dit silicium een halfgeleider te maken, wordt er aan de bovenkant een laagje fosfor toegevoegd en aan de onderkant een laag borium. Het geheel wordt ter bescherming tussen twee glasplaten geplaatst. Op die manier werken zonnecellen. 
 
Van zonlicht naar stroom 
 
Zodra er op een zonnepaneel zonlicht schijnt, worden er elektronen ‘losge­weekt’ uit de bovenkant van het paneel. Er ontstaat hierdoor een vrij elektron met een bijbehorend gat. Vanwege de ongelijke ladingverdeling ontstaat er een elektrisch veld op het grensvlak. Hierdoor kunnen de elektronen maar één kant op. Dit levert een spanningsverschil op tussen de boven- en de onderkant van het paneel. Door beide kanten op elkaar aan te sluiten, gaat er een stroom lopen. Eén enkele zonnecel levert maar 0,5 Volt. Het is daarom nodig om meerdere zonnecellen aan elkaar te koppelen. Daarom bestaat elk zonnepaneel uit meerdere zonnecellen. 
 
De werking van een omvormer voor zonnepanelen 
 
Zonnecellen leveren gelijkspanning. Voor een systeem dat aan een (openbaar) energienet is gekoppeld, zoals in woonhuizen, moet de gelijkspanning worden omgezet in wisselspanning. Hiervoor is een omvormer nodig. De omvormer (ook wel op z’n Engels inverter genoemd) wordt over het algemeen geplaatst in de meterkast of dicht bij de zonnepanelen. Dit gebeurt om de bekabeling zo kort mogelijk te houden. Bij een lange bekabeling is er namelijk energieverlies. 
 
Een of meer omvormers 
 
Via de omvormer wordt er wisselspanning aan het net of aan uw eigen installatie geleverd. Als er geen spanning op de omvormer staat vanuit het openbare elektriciteitsnet, schakelt de omvormer zichzelf uit. Dit gebeurt dus ook als de hoofdschakelaar in de meterkast wordt omgezet. Zonnepanelen kunnen zowel parallel als in serie zijn geschakeld. Om de spanning over een gehele schakeling gelijk te krijgen, zijn er één of meer omvormers nodig.