Zonnepanelen
De Vries Loodgietersbedrijf VOF in
Doorn
<<=Terug naar plaats Doorn

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

De Vries Loodgietersbedrijf VOF
Kampweg 46
3941HJ Doorn

tel: 0343-412485

Extra informatie

Over ons   
Loodgietersbedrijf de Vries 
is een installatiebedrijf dat reeds sinds 1933 in omgeving van Doorn actief is, en daar een goede naam heeft opgebouwd voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van dakbedekkingen, c.v.-installaties en sanitair. Met een team van gemotiveerde medewerkers verricht het bedrijf werkzaamheden voor zowel de particuliere markt als voor bedrijven aannemers en woningcorporaties. 
 
Historie 
 
Klanten waar opa al loodgieter was 
 
DOORN- “We komen nog bij klanten van opa .” zegt Wibo de Vries, sinds 2004 eigenaar van het 75-jarig loodgietersbedrijf aan de Kampweg in Doorn. 
Het bedrijf is diep geworteld in de regio Doorn en ook terdege met zijn tijd meegegaan. 
“De afwisseling in het werk is gebleven”merkt De Vries tevreden op. 
 
Door Kees de Kroon 
 
Bij de start in de crisistijd begon opa met een bakfiets. 
Men leefde toen gemakkelijker: minder regels, minder haast, geen mobiele telefoons. 
Dat het korte interview vijf keer werd onderbroken door telefoon of bezoek bewijst hoe het bedrijf floreert. 
Groot materiaal liet opa in het begin door Van Brenen met paard en wagen aanvoeren. 
 
De samenwerking met Doornse ondernemers is altijd een peiler van het succes gebleven. 
Als een spin in het web zit daarin de Doornse hoofdaannemer Schippers. Vooral vanaf 1966 toen vader H. de Vries het bedrijf overnam werd de samenwerking hechter omdat centrale verwarming en luxe sanitair in opkomst kwamen. Maar ook minder direct blijkt Doornse gemeenschappelijkheid: het logo op de foto komt van Kraans reclamebedrijf. 
 
Wibo’s moeder runde 27 jaar lang de winkel. Rond 2000, tegen de tijd van haar welverdiend pensioen, zegt de zoon, is ze er mee gestopt en is ze Wibo’s vrouw Jannet gaan assisteren op kantoor en in magazijn. 
 
In 2005 konden we het huis van de buren kopen en nu is van binnen naar buiten goed te zien hoe doeltreffend huis en bedrijf ineengevlochten zijn met Jannet als spil en huismoeder op een centrale post. 
 
Wibo bezoekt de klant en bedenkt de oplossingen. 
“Niet altijd even gemakkelijk, want in Doorn zijn veel oude huizen, maar juist daar kun je het oude ambachtelijke vakwerk mooi in kwijt”. Aan de hand van een computerprogramma stelt Jannet de offerte op. De uitvoering van de geplande tijdsbesteding blijkt het moeilijkst te zijn. Misschien is dat ook is eerder een gevolg van teveel dan te weinig bekendheid. 
“ Wanneer het gehoost heeft en klanten willen een spoedreparatie van het lekkende dak of de klant zegt: “nu je er toch bent, wil dan nog even kijken naar de wc, die niet door loopt, dan moet je kiezen hoe je de gulden middenweg bewandelt. 
 
De volgende klant zit immers ook op je te wachten.” Wibo werkt met twee vaste medewerkers in de buitendienst. 
Een sterk punt ziet Wibo ook in de grote magazijnvoorraad. 
Overdag iemand naar de groothandel in Zeist of Utrecht sturen kost immers ook geld. 
 
De toekomst zien Wibo en Jannet met vertrouwen tegemoet. 
Er gaat nu vraag komen naar energiezuinigere warmtebronnen (zonneboilers, grondwarmte) en reclycling (bijvoorbeeld van afvalwater). 
75 Jaar mee oplopen in de tijd is wel de grootste peiler van hun succes. 
 
Zonnepanelen Particulier 
 
Wij als vooruitstrevend installatiebedrijf willen een duurzamer milieu. Hier helpen wij dan ook graag aan mee door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie. De zonnepanelen worden ook wel PV-cellen genoemd. Dit staat voor Photo-Voltaic-cellen. De zonnepanelen zijn eenvoudig op het dak van uw huis of bedrijfspand te plaatsen. 
 
Het zonnepaneel 
 
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze cellen maken het omzetten naar elektriciteit mogelijk. In Nederland is het zo dat de zonnepanelen nooit op 100% van het wattage kunnen presteren. In berekeningen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van 80% uitgedrukt in wattage. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek, één Watt piek levert in Nederland ongeveer 0,8 kWh op. Op jaarbasis kunt u dus 480 kWH aan stroom opwekken door het plaatsen van één zonnepaneel. 
 
De Installatie 
 
Om het gehele systeem te kunnen instaleren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van Nederland. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst. 
 
Rendement 
 
Niet geheel onbelangrijk is het rendement dat u op de investering van de zonnepanelen kunt behalen. Gecombineerd met de toenemende energieprijzen en de huidige ontwikkelingen is het mogelijk om 10% rendement te behalen. U genereert groene stroom en behaald ook nog een financieel rendement. 
 
Offerte op maat 
 
Bent u positief geworden over de plaatsing van zonnepanelen maar zijn er nog onduidelijkheden of concrete vragen. Dan is dat geen enkel probleem, in een persoonlijk gesprek laten wij u graag de voordelen zien van zonnepanelen, ook laten wij u kennis maken met de andere duurzame oplossingen. Het is mogelijk om nog meer rendement te behalen met alternatieve energiebronnen. Ook kunnen wij u een offerte op maat aanbieden voor de plaatsing van de zonnepanelen en mogelijk andere duurzame oplossingen. 
 
Heeft u graag direct inzichtelijk welke besparing u kunt realiseren door de toepassing van zonnepanelen?

Specialiteit
 • Duurzaamheid 
 • Verwarming 
 • Sanitair 
 • Loodgieters werk 
 • Dak- en Zinkwerk 
 • Service & onderhoud 
 • Klimaatbeheersing 
 • Airconditioning  
 • Badkamer  
 • Centrale verwarming / CV ketels  
 • Dakbedekking  
 • Dakgoten  
 • Gasleidingen