Zonnepanelen
Klimax Installatiebedrijven in
Den Bosch
<<=Terug naar plaats Den Bosch

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Klimax Installatiebedrijven
De Grote Beer 13-17
5215 MR Den Bosch

tel: 073 6124742

Extra informatie

Bedrijfscultuur   
Vier pijlers van succes 
 
Als installatiebedrijf maken wij het onderscheid in de markt door te excelleren op vier gebieden die elkaar versterken, namelijk: 
Flexibiliteit: door de platte en informele organisatie zijn de lijnen kort, zodat er snel wordt gereageerd op veranderingen of onverwachte situaties. Het woord ‘nee’ kennen wij niet: bij problemen halen we alles uit de kast om het op te lossen. 
 
Kwaliteit: een laag verloop van het personeel zorgt voor goed op elkaar ingewerkte teams, die veelzijdig zijn opgeleid. Daarnaast hebben wij een bedrijfsopleidingsplan, zodat we thuis zijn in de laatste technieken en een deskundig advies kunnen bieden aan onze opdrachtgevers. Onze monteurs zijn expert in meerdere disciplines, waardoor ze meerdere facetten in het installatieproces kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen wij als één partij een totaalconcept aanbieden. 
 
Betrouwbaarheid: al meer dan 30 jaar zijn wij een toonaangevend bedrijf in de installatiebranche. Klanten komen terug vanwege het feit dat wij doen wat we beloven en veelal zelfs meer dan dat. Ons service- en onderhoudsprogramma zorgt ervoor dat de gemonteerde installaties deugdelijk blijven werken gedurende de levensduur en veelal langer. 
 
Kli-maatwerk: geen enkel gebouw is hetzelfde en datzelfde geldt voor de wensen en eisen van een opdrachtgever. Dit betekent dat de complexiteit van een opdracht ook steeds weer verschillend is en het van belang is dat de installateur zich kan inleven in het gebouw en zijn functie. De veelzijdigheid aan opdrachten in combinatie met de klanttevredenheid is voor ons het bewijs dat wij kli-maatwerk leveren als geen ander. 
 
Disciplines 
 
Klimaat op maat – optimaal klimaat 
 
Wij zetten vakbekwame specialisten in voor het ontwikkelen, ontwerpen en installeren van concepten op het gebied van klimaatbeheersing. 
Als een werktuigbouwkundig allround installatiebedrijf, hebben wij de volgende disciplines in huis:  
 
Airconditioning: aanleg van airco-installaties, met als doel het leveren van schone, gezonde, gekoelde lucht. 
 
Centrale verwarming: ontwerp, aanleg, uitbreiding en renovatie van centrale verwarmingsinstallaties, vloerverwarming, hete luchtverwarming, stadsverwarming, warmtepompen, warmtekracht, zonnecollectoren en thermische activering van betonsystemen. 
 
Duurzame installatietechnieken  
 
Elektrotechniek: aanleg van elektriciteit, welke nodig is voor een goede werking van de geplaatste installaties door een van de Klimax-bedrijven. 
 
Loodgieterswerk: aanleg van de infrastructuur voor gas, water (inclusief warmwatervoorziening) en riolering (inclusief hemelwaterafvoer), inclusief de benodigde werkzaamheden aan dakdelen welke aangepast moeten worden voor het plaatsen van een luchtbehandelingssysteem. 
 
Luchtbehandeling 
 
Luchtkanalen (kunststof): productie, levering en/of montage van kunststofluchtkanalen voor luchtbehandelingsinstallaties (zowel koud als warm). 
De kanalen zijn onderhoudsvriendelijk, warmte-isolerend en geschikt voor zowel binnen als buiten. 
 
Luchtkanalen (overig): levering en/of montage van stalen constructies (sendzimir verzinkt, roestvaststaal of aluminium). 
 
Sanitair: plaatsen van sanitair in de ruimste zin des woord. Oftewel van toiletgroepen tot de complete opzet en inrichting van (luxueuze) badkamers, toilet- en wasruimten. 
 
Ventilatie: aanleg van ventilatie-systemen om te zorgen voor voldoende verse lucht in ruimtes. 
 
MVO 
 
De definitie* van maatschappelijk verantwoord ondernemen is: 
 
Het bewust richten van de ondernemingsactiviteiten op lange termijn waardecreatie in drie dimensies: markt (het economisch rendement), mens (de gevolgen voor de mens, binnen en buiten de onderneming) en milieu (de effecten op het natuurlijk leefmilieu). 
 
Klimax Installatiebedrijven geeft hieraan vorm in de volgende thema’s: 
 
Klimaatverandering: Klimax houdt zich actief bezig met het terugdringen van de CFK-uitstoot, hetgeen een van de voornaamste oorzaken is van het broeikast-effect. 
Call Air, het Klimax-bedrijf dat met CFK’s werkt, is STEK-erkend. Deze erkenning houdt in dat de werkzaamheden aan installaties, waar CFK’s in verwerkt zijn, op een zorgvuldige en vakbekwame wijze plaatsvinden, met als doel het risico op emissie van CFK’s te voorkomen. In het geval dat emissie plaatsvindt, wordt dit zorgvuldig geadministreerd om zo de landelijke uitstoot te kunnen bepalen. 
 
Als installatiebedrijf richten wij ons actief op de zogenoemde groene ontwikkeling in ons vakgebied. Waar mogelijk kiezen wij voor systemen die efficiënt energie- en waterverbruik bevorderen, de toepassing van duurzame energie en gebruiken we zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen en technieken. Hiermee wordt een win-win situatie beoogd: minder energie- en waterkosten voor de klant en beter voor het milieu. De groene bewustwording dragen wij naar buiten toe uit door keuzes in onze bedrijfsvoering, zoals: groene stroom, nieuwe auto’s moeten een A-label hebben, et cetera. 
 
Arbeidsparticipatie: Klimax richt de aandacht op arbeidsparticipatie op verschillende wijzen: 
 
> actieve ziekteverzuimbegeleiding om de betreffende werknemer zoveel mogelijk betrokken te houden bij het bedrijf. Indien mogelijk wordt gezorgd voor vervangende arbeid. 
> in geval van WAO wordt de mogelijkheid voor omscholing geboden 
> aandacht in het sollicitatieproces voor langdurig werklozen en 50+ 
 
Kwaliteit van de arbeid: Wij zijn VCA*-gecertificeerd. Dit betekent dat wij een VGM-beheerssysteem hebben ingevoerd, waarbij we er naar streven om de medewerkers op een zo veilig mogelijke manier hun werkzaamheden te laten uitvoeren en actief bezig zijn om ons hierin te verbeteren. 
 
Sponsoring: Als Klimax voelen we een maatschappelijke betrokkenheid bij de regio, hetgeen wij o.a. uiten door middel van sponsoring. Door het sponsoren van diverse sportclubs, bieden wij de jeugd mogelijkheden om zich te ontwikkelen en senioren om zich te ontspannen op sportief vlak. Daarnaast steunen wij het Vicky Brownhuis, waardoor mensen, die in een moeilijke periode van het leven zijn beland, steun bij elkaar kunnen vinden in hun strijd tegen kanker. 
 
Duurzame installatietechnieken 
 
Slim met energie 
 
Hieronder volgen een aantal voorbeelden van verschillende toe te passen duurzame installatietechnieken: 
 
> warmtepomp: de warmtepomp gebruikt warmte uit de grond, het grondwater of de lucht, en gebruikt deze warmte voor verwarming en warm water. Tevens kan het ook worden gebruikt voor koeling van het gebouw. De energiekosten kunnen hiermee tot maar liefst met 50% worden verlaagd. 
 
> bronsystemen: specifieke toepassing van een warmtepomp op basis van warmte uit de grond. Voordeel ten opzichte van luchtsysteem is dat de bodem een constante hoeveelheid energie afgeeft en niet afhankelijk is van verschillende weertypes. Elk bronsysteem kan gebruikt worden voor comfortkoeling van een gebouw. De temperatuur van de bodem is geschikt om rechtstreeks te koelen. Koelen met een bodem-energie-systeem is dus zeer goedkoop, duurzaam, milieuvriendelijk en comfortabel. Er zijn twee soorten bron-systemen: gesloten systemen en open systemen, waarbij de keuze afhankelijk is van de toepassing en de bodemomstandigheden. 
 
> warmte/koude opslag: methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem teneinde gebouwen op te warmen of te koelen. Waterhoudende lagen in de bodem laten zich uitstekend gebruiken om warmte en koude in op te slaan. In de zomer gebruikt men het koele grondwater om gebouwen te koelen, het opgewarmde water slaat men op in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. 
 
In de praktijk zijn besparingen van 40 tot 80% bereikt. 
 
> zonne-energie: er bestaan diverse soorten toepassingen van zonne-energie. Zonnepanelen zetten het licht dat de zon uitzendt om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt zonnestroom genoemd. Zonne-energie kan ook gebruikt worden om een stromende vloeistof, zoals water, te verwarmen. Dit gebeurt via zonnecollectoren of zonneboilers. 
 
> waterbesparend sanitair: toilet met spaartoets, kranen met laag standaarddebiet, doorstroom begrenzer, sproeikop, mengkraan. 
 
> balansventilatie: met warmteterugwinning Het systeem is gebaseerd op het creëren van een evenwicht tussen aan- en afvoer van lucht in de woning. Over het algemeen wordt op de bovenste verdieping een zogenaamde ventilatiebox voorzien, die de afvoer van vervuilde lucht, en de aanvoer van verse lucht voor zijn rekening neemt. In de ventilatiebox zijn aparte energiezuinige ventilatoren voor aanvoer en afvoer voorzien. Vervuilde lucht wordt verwijderd via afvoerroosters in de badkamer, douche, keuken, toilet. Simultaan levert de groep via een kanaal dat in verbinding staat met de buitenlucht, verse lucht aan in lokalen zoals de leefruimte, slaapkamer en bureel. Meestal ook met warmterecuperatie. Zo wordt tot 90% van de warmte die zich in de vervuilde lucht bevindt, gerecupereerd en terug in de woning gebracht.