Zonnepanelen
Zon Profs in
Beverwijk
<<=Terug naar plaats Beverwijk

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Zon Profs
Noorderwijkweg 112
1943 DM Beverwijk

tel: 0251- 827264

Extra informatie

Zon Profs is een leverancier en installateur van groene   energiesystemen met als specialisme zonnepanelen.  
Omdat dat onze focus geheel op zonnepanelen gericht is, 
 
betekent dit dat wij klanten een goed advies kunnen geven met  
betrekking tot het ontwerpen van het juiste systeem. 
Elk dak is anders en ook het beste systeem wat daar bij past,  
zodoende adviseren wij ten alle tijde een analyse uit te laten voeren. 
 
Wat zijn zonnepanelen? 
 
Een zonnepaneel is een apparaat dat zonne-energie verzamelt en omzet in elektriciteit of hitte,  
het is een vorm van duurzame energie. 
 
De zonnecellen van een zonnepaneel zijn gemaakt van silicium dat bestaat uit twee lagen. Er gaat een elektrische stroom lopen tussen de twee lagen onder invloed van licht. De atomen verdelen en de elektronen reizen door draden het huis in voor elektriciteit. 
 
Er zijn drie soorten zonnepanelen 
 
•De dunne zonnepanelen 
•De kristallijne zonnepanelen 
•Een nieuwe soort die nog in zijn ontwikkelingsfase is 
 
De dunne panelen zijn makkelijker te plaatsen maar verschillen niet veel van energierendement met de kristallijne panelen.  
Zonnepanelen renderen het best als ze richting het zuiden geplaatst zijn en met een hellingshoek van 35°. Ook het onderhoud is heel eenvoudig. Zonnepanelen gaan ongeveer 30 jaar mee. Wanneer u op een openvlakte woont worden uw panelen gekuist door de regen. 
 
Enkele voordelen 
 
•Diverse subsidies beschikbaar 
•Milieuvriendelijk 
•Gemakkelijk te onderhouden 
•Verdient na een aantal jaar het geld terug 
•Installatie neemt niet veel tijd in beslag 
•De panelen produceren altijd energie 
•Wanneer de panelen geplaatst zijn geen overlast meer 
 
Hoe werken zonnepanelen? 
 
Zo werkt een zonne-energie systeem 
 
Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. In de zonnecellen vindt de omzetting van licht naar elektrische spanning plaats, dit gebeurt tussen twee lagen silicium. 
 
De toplaag van een zonnepaneel bestaat uit een blauwkleurige anti-reflectielaag. Die voorkomt dat zonlicht afkaatst, en verbetert de opbrengst uit zonne-energie. Onder de anti-reflectielaag zitten twee plakken halfgeleidend materiaal van elk een kwart millimeter dikte. Bij negentig procent van de panelen is dat silicium. 
 
Electriciteit maken 
 
Als zonlicht op silicium valt, dan absorbeert het silicium een deel van de lichtenergie. (De rest van het zonlicht warmt het silicium alleen op). De atomen van de silicium veranderen als ze lichtenergie opnemen; negatieve deeltjes die normaal bij de atomen blijven (elektronen), kunnen dan vrij bewegen. Hierdoor ontstaat tussen de twee lagen silicium elektrische spanning. Dit is vergelijkbaar met de plus- en minpool van een batterij. 
 
Als de voor- en achterzijde van het silicium laag (de plus- en minpool) met elkaar worden verbonden, verplaatsen de negatief geladen deeltjes, oftewel er gaat stroom lopen. Bovenop het silicium, onder de anti-reflectielaag, ligt een fijn lijntjespatroon van metaal (meestal zilver). Dit is verbonden met de achterzijde van de siliciumlaag, waar aluminium met zilver is aangebracht. 
 
Hieronder het eenvoudige principe van zonnepanelen. Uiteraard is elk dak anders en geeft dus een ander rendement.  
Wij kunnen u een advies geven over het rendement dat past bij uw situatie. 
 
Hoeveel energie levert een zonnepaneel? 
 
Vermogen zonnepanelen in wp en kWh 
 
De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in wattpiek-vermogen (Wp). Dit is het vermogen die zonnepanelen in Nederland leveren onder ideale omstandigheden. Momenteel zijn panelen van 240 wattpiek gangbaar.  
 
In Nederland staat de zon niet elke dag hoog aan een wolkenloze hemel. Een vuistregel voor Nederland is dat de jaaropbrengst in kWh van een zonnepaneel ongeveer 0,85 keer het piekvermogen is. Een zonnepaneel met 1000 wattpiek (Wp) vermogen levert in Nederland dus 850 kilowattuur (kWh) stroom. 
 
Levert zonne-energie voor mij iets op? 
 
Op voorhand is het moeilijk te zeggen of een zonnepanelen installtie voor u ook iets oplevert.  
Vaak wel, maar een deskundig advies zorgt toch voor de nodige zekerheid. 
 
De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren 
 
•Opwaartse hellingshoek van invallend zonlicht; een zonnepaneel op de noorderbreedte van Vlaanderen en Nederland levert de hoogste opbrengst wanneer het een hellingshoek van 35° (tot 36°) heeft. Bij hellingshoeken tussen 20° en 60° is de jaaropbrengst slechts 5% lager. 
 
•Zijwaartse hoek : optimaal wanneer het paneel stationair gericht is op 5° ten westen van het zuiden. Bij oriëntaties tussen zuidoost en zuidwest is er slechts 5% verlies op jaarbasis. Met een meedraaiend paneel, wanneer het zonlicht er loodrecht op blijft vallen, stijgt uiteraard de productie. 
 
•Oppervlak (lengte maal breedte). 
 
•Rendement; het percentage van de energie in het op het zonnepaneel vallende zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. Verschillende typen zonnecellen hebben een verschillend rendement. Door onderzoek en ontwikkeling stijgen de rendementen nog voortdurend. 
 
•Zoninstraling; de hoeveelheid opvallend zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.  
Ook als het bewolkt is, werkt een zonnecel. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. 
 
Wat een zonnepaneel in uw specifieke situatie oplevert,  
daar kunnen we middels Google Earth al een goede indicatie voor maken.  
 
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? 
 
Ontdek hier of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen 
 
Het is belangrijk dat het dak waar u de zonnepanelen wilt plaatsen uw eigendom is.  
Huurt u een bedrijfsgebouw? Het is dan noodzakelijk dat u van de eigenaar een schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van de zonnepanelen. 
 
Is de locatie waar de zonnepanelen komen gericht op het zuidoosten tot zuidwesten?  
Dit is namelijk erg belangrijk! 
 
Is er voldoende ruimte voor de zonnepanelen? De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.65m.  
Minimaal heeft u 5 m2 dakvlak nodig. 
 
Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht? Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Schaduw is zeer negatief, dit vermindert immers de opbrengst van de zonnepanelen. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand.  
Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn.  
Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon gedurende het jaar. 
 
Is uw woning aangesloten op het electriciteits netwerk?