Zonnepanelen
Atama Solar Energy in
Arnhem
<<=Terug naar plaats Arnhem

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Atama Solar Energy
Postbus 2099
6802 CB Arnhem

tel: (0)88 2973400

Extra informatie

Zonnepanelen van Atama. Perfect voor elkaar!   
Atama Solar Energy biedt een totaalconcept waarbij wij u uitgebreid adviseren over de aanschaf van zonnepanelen. 
 
Uw zonne-energie adviseur van Atama berekent vrijblijvend samen met u de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie.  
Zonnekeur Installateur 
 
Atama is in bezit van het keurmerk Zonnekeur Installateur, het enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie. Dit houdt in dat wij betrouwbaar zijn, duurzame kwaliteit leveren en voldoende ervaring hebben om u goed te kunnen adviseren. Daarom bieden wij u 5 jaar garantie op de installatie van uw zonnepanelen. 
 
Kiest u voor Atama, dan kiest u dus voor zekerheid! 
 
Waarom Atama Solar Energy? 
 
• Jarenlange ervaring 
• Kwaliteit  
• Betrouwbaarheid 
• Transparant 
• Maatwerk 
• Prijs 
• Zonnekeur Installateur 
 
Zonnepanelen van Atama Solar Energy 
 
Een zonnepaneel bestaat uit een aantal zonnecellen die in serie zijn geschakeld. Elke zonnecel heeft een vermogen van ca. 2-3 Wattpiek (Wp), afhankelijk van het fabrikaat, de gebruikte technologie en de kwaliteit van de zonnecel. De meeste zonnepanelen die vandaag de dag geproduceerd worden bevatten 60 zonnecellen. Een standaard zonnepaneel komt daarmee uit op een vermogen dat varieert tussen de 170 en de 260 Wp. 
 
Werking van een zonnepaneel 
 
Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Het invallende zonlicht zorgt voor een elektrische spanning tussen de lagen van het silicium op het paneel. Dat heet een fotovoltaïsche reactie, in het Engels photovoltaic (PV). De term fotovoltaïsch is een samentrekking van het Griekse woord voor licht ‘Phoos’ (waar later het woord photon of foton voor lichtdeeltje van werd afgeleid) en de term voor elektrische spanning (Volt). 
 
Omvormers 
 
Zonnepanelen alleen zijn niet voldoende om uw eigen elektriciteit mee op te wekken. Om het zonlicht om te zetten naar bruikbare stroom is een omvormer nodig . De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar wisselstroom, om deze vervolgens met een spanning van 230 Volt aan het elektriciteitsnet aan te bieden. Voor het terugleveren van zonne-energie sluiten we de omvormer aan op het elektriciteitsnet. Bij de kleinere zonnepanelen systemen (3 à 4 zonnepanelen) kan dat via het stopcontact, maar bij grotere systemen verloopt de aansluiting via één of meerdere vrije groepen in de meterkast. Zo komt de door de zonnepanelen opgewekte stroom direct beschikbaar voor de apparaten die u dagelijks gebruikt in uw huis of bedrijf. 
 
Speciale solarkabels 
 
Om de stroom van de zonnepanelen naar de omvormer te brengen en van de omvormer naar de meterkast zijn er kabels nodig. De kabels die daarvoor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld. speciale solarkabels, kabels die geschikt zijn voor het transporteren van zonnestroom. De kabels voor het transport van elektriciteit van de omvormer naar de meterkast zijn vaak niet dezelfde als die zijn aangelegd voor uw huisinstallatie. De dikte van de kabel wordt afgestemd op het vermogen van de zonnepanelen. De zonnepanelen, omvormer en bekabeling in de meterkast vormen samen een zonnepanelen- of zon-pv systeem. 
 
Rendement van zonnepanelen 
 
Voor het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen is niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit. Nederlands zonlicht is daarmee prima geschikt om zelf elektriciteit op te wekken! Een zonnepanelensysteem in Nederland levert per 1000 Wp tussen de 700 en 900 kwh per jaar, afhankelijk van o.a. de invalshoek van de zon, de ligging van het dak en de geografische locatie binnen Nederland. 
 
De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen 4 jaar drastisch gedaald. Daarom is het nu voor iedere Nederlander met een dak, georiënteerd op het zuidoosten tot zuidwesten meer dan rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Zonne-energie is al goedkoper geworden dan stroom van de energieleverancier. Vraag via onze berekeningsmodule een vrijblijvende offerte aan als u wilt weten hoe groot de besparing met uw dak kan zijn. 
 
De meeste zonnepanelen die op daken van woningen geïnstalleerd zijn, worden gekoppeld aan het openbare elektriciteitsnet. Dit heet een "netgekoppeld systeem". Het systeem levert stroom aan het elektriciteitsnet als de panelen meer elektriciteit produceren dan er nodig is in uw huis of bedrijf. De elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd en door de omvormer wordt omgezet kan dan worden “verkocht”. Zo wordt ieder huishouden en ieder bedrijf met zonnepanelen op het dak een kleine zonne-energie centrale en zo verduurzamen we met zijn allen het Nederlandse elektriciteitsverbruik. 
 
In Nederland is het produceren en verkopen van energie alleen interessant indien u op jaarbasis niet veel meer "verkoopt" dan dat u zelf verbruikt. Het "verkopen" van de zelf geproduceerde energie voor hetzelfde bedrag als waarvoor u het heeft ingekocht heet "salderen". 
 
Er bestaan ook zonnepanelen systemen die niet aan het elektriciteitsnet gekoppeld zijn. Bij een dergelijk zonnepanelen systeem wordt de geproduceerde energie opgeslagen in batterijen. Deze vorm van energie produceren is op het moment nog erg kostbaar. Dit komt doordat batterijen duur zijn en maar een beperkte levensduur hebben. Een zonnepanelen systeem dat wordt aangesloten op batterijen heet een "stand-alone", "vrijstaand" of "net-onafhankelijk" zonne-energie systeem. Dit soort systemen wordt door een beperkt aantal leveranciers aangeboden. Atama Solar Energy levert geen stand-alone zonnepanelen systemen. Atama levert en installeert netgekoppelde zonnepanelen systemen aan gemeenten, bedrijven en particulieren. We hebben daar sinds 2008 ruimschoots ervaring in opgebouwd. Op onze referentie pagina vindt u een greep uit de zonnepanelen systemen die we de afgelopen jaren hebben geïnstalleerd.