Zonnepanelen
Zonnemarkt B.V. in
Almere
<<=Terug naar plaats Almere

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.





Zonnemarkt B.V.
Remmingweg 6-e
1332 BE Almere

tel: 036 - 8200267

Extra informatie

Hoe werken zonnepanelen?   
Zonnepanelen laten installeren is de gemakkelijkste manier om zelf duurzame energie op te wekken. U heeft er geen omkijken naar. Wij leveren de zonnepanelen, koppelen ze in de meterkast aan het elektriciteitsnet, zodat de zonnestroom gewoon uit hetzelfde stopcontact komt als de 'grijze' elektriciteit van het energiebedrijf. Daar merkt u dus niets van, behalve dat u een lagere energierekening krijgt. Eventuele overproductie wordt automatisch door het energiebedrijf terug gekocht. U bespaart dus geld met een groene investering! 
 
Hoe werkt zonnestroom? 
 
De zon produceert 10.000 maal de totaal benodigde hoeveelheid energie per jaar. Daarom is zonne-energie de ecologisch verantwoorde oplossing voor de voorziening in onze energiebehoeften. De zon is een hernieuwbare en zuivere energiebron. Zonlicht wordt door zonnepanelen onmiddelijk omgezet in elektriciteit. Deze electriciteit is gelijkstroom, door het gebruik van een omvormer wordt deze elektriciteit omgezet in wisselstroom die direct gebruikt kan worden door elektrische apparaten! 
 
1. Zonnepanelen 
 
De zonnepanelen worden bij voorkeur naar het Zuiden en in een hellingshoek tussen 15° en 50° op het dak geplaatst. De zonnecellen in uw zonnepanelen zetten het invallend zonlicht rechtstreeks omg in elektriciteit. 
 
2. Omvormer 
 
De zonnepanelen produceren gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt via een omvormer omgezet in wisselspanning, zodat die direct gebruikt kan worden door al uw elektrische apparaten. 
 
3. Meterkast 
 
U gerbuikt uw eigen groene stroom en al het overtollige stroom zal het elektriciteitsnet ingevoed worden. Uw meter registreert deze teruglevering en zal (in het geval van een meter met draaischijf) terugdraaien.  
 
Poly- of monokristallijne zonnepanelen? 
 
Mono-kristallijne zonnecellen en polykristallijne zonnecellen hebben beiden een hoog rendement. De cellen van beide panelen worden uit dezelfde grondstof gemaakt, namelijk siliciumzand. Bij het stolproces van de poly-kristallen van vloeibare naar vaste vorm, laat men het silicium gewoon stollen zonder extra handelingen. De kristallen liggen dan in kriskras richting. Bij mono-kristallijn silicium gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, zodat deze alle in dezelfde richting komen te liggen. 
 
Door deze extra handeling zijn zonnepanelen van monokristallijn iets duurder en hebben een iets hoger celrendement. Mono panelen presteren beter bij direct zonlicht, poly panelen iets beter bij diffuus zonlicht. Polykristallijne zonnecellen hebben een iets lager rendement dan de monokristallijne cellen. Tegenwoordig is dit verschil echter erg minimaal en zijn de vermogens van mono en poly panelen van gelijke grootte hetzelfde. 
 
Monokristallijne (links) en polykristallijne (rechts) zonnecellen  
 
In onze klimaatzone (gematigd zeeklimaat) met relatief veel bewolking, gematigde temperaturen en relatief veel diffuus licht, presteren monokristallijne en polykristallijne panelen met hetzelfde wattpiek vermogen nagenoeg gelijk. Omdat de prijs van de polykristallijne panelen iets gunstiger is, zijn deze het meest geschikt.  
 
Toch zijn er vrij veel mensen die kiezen voor monokristallijen panelen. Meestal is de reden hiervoor het esthetische aspect. De volledig zwarte panelen worden vaak mooier worden gevonden en deze zijn altijd voorzien van zwarte monokristallijne cellen.  
 
Kwaliteit zonnepanelen: Chinese of toch Europese panelen? 
 
Momenteel zijn er op de markt zoveel merken zonnepanelen, dat het vergelijken van de de zonnepanelen een erg lastige klus is geworden. Nu was het al niet makkelijk want wat bepaalt de kwaliteit van zonnepanelen eigenlijk? Zoals bij zoveel producten wordt kwaliteit bij zonnepanelen vaak gekoppeld aan het land waar het product wordt gemaakt, zijn het Chinese of Europese panelen? Volgens ons wordt de kwaliteit van zonnepanelen niet bepaald door land van herkomst maar bepaald door de daadwerkelijke opbrengst en de levensduur van het zonnepaneel (en de garanties hiervan). 
 
De opbrengst van zonnepanelen 
 
De opbrengst van een zonnepaneel wordt voornamelijk bepaald door het vermogen van het zonnepaneel uitgedrukt in Wattpiek. Belangrijk om daarbij in de gaten te houden is ook de vermogenstolerantie die door de producent wordt opgegeven. Het vermogen van een paneel hangt af van de efficientie van de gebruikte zonnecellen.  
 
Efficientie van de zonnecellen en zonnepanelen 
 
De zonnecellen worden na productie getest en geselecteerd. Zo zijn er cellen met een remdement variërend van ongeveer 14% - 18%. Deze cellen zijn gelijk in grootte, maar hebben een afwijkende efficientie en dus een afwijkend vermogen. Hoe efficienter de cellen, hoe efficienter het zonnepaneel en het uiteindelijke vermogen per m2. Een zonnepaneel van standaard formaat 1,65 x 1,0 meter gevuld met cellen van 14% rendement levert ongeveer 210 Wp, waar een evengroot paneel met cellen van 18% ongeveer 260 Wp levert. De efficientie van de cellen hangt overigens niet samen met de levensduur van de cellen. Over het algemeen zijn zonnecellen (en dus ook zonnepanelen) met een hoger rendement relatief gezien duurder (de prijs per Wattpiek), vandaar dat er soms (als het dak meer dan voldoende ruimte biedt) bewust gekozen wordt om panelen met een lagere efficientie te installeren.  
 
Vermogenstolerantie van zonnepanelen 
 
De fotovoltaïsche cellen worden na productie getest en uitgeselecteerd om in een paneel te plaatsen. De betere module leveranciers kiezen ervoor om enkel cellen met een positieve afwijking te gebruiken. Een negatieve tolerantie zorgt er bijvoorbeeld voor dat een paneel met een vermogen van 200Wp daadwerkelijk maar 196Wp levert. Een dergelijk paneel opgenomen in een PV systeem haalt de opbrengst van het gehele systeem naar beneden. Voor de maximale opbrengst is het dus belangrijk om een paneel te kiezen met een positieve vermogenstolerantie. 
 
Vermogensgarantie van zonnepanelen 
 
Zonnepanelen hebben standaard een vermogensgarantie van 25 jaar. Er wordt dan gegarandeerd dat het paneel na 25 jaar nog minimaal 80% van het initiele maximale veromgen zal afgeven (onder standaard testcondities). Deze garantie hangt direct samen met een eigenschap van het silicium waarvan de zonnecellen zijn gemaakt. Er zullen dan ook geen panelen te vinden zijn die deze garantie niet hebben, met andere woorden; de vermogensgarantie is niet zo heel veel waard. 
 
De levensduur van zonnepanelen 
 
Een zonnepaneel is een vrij eenvoudig product, bestaande uit een aluminiumframe, kunstof achterplaat met junctionbox, gelamineerde zonnecellen en een glazen voorplaat. Belangrijk is dat er met zorg wordt omgegaan met de zonnecellen (deze zijn zeer dun en kwetsbaar) en dat er voor wordt gezorgd dat er geen vocht bij de zonnecellen kan komen (goed lamineren en kitten). Wordt dit beide netjes gedaan dan is de levensduur van een zonnepaneel zonder problemen 30 jaar.  
 
Keurmerken zonnepanelen 
 
Om te bepalen in hoeverre een paneel is geproduceerd volgens de eisen kunt u kijken naar de verschillende keurmerken van de panelen. Belangrijke keurmerken zijn TÜV en SGS, minimale vereisten zijn CE en IEC certificering. Indien een paneel al deze keurmerken heeft kan je er vanuit gaan dat het paneel normaal gesproken minimaal 25 jaar meegaat.  
 
Productgarantie van zonnepanelen 
 
Zonnepanelen hebben standaard een productgarantie die varieert van 5 - 12 jaar. Deze garantie is over het algemeen een vervangingsgarantie van het zonnepaneel mocht het binnen de garantie periode (bij normaal gebruik) stuk gaan. In de praktijk gebeurt het erg weinig dat zonnepanelen stuk gaan, anders dan tijdens transport of installatie. Er zitten geen bewegende onderdelen in de panelen, als ze eenmaal liggen gebeurt er eigenlijk niets meer mee. Als het paneel bij storm onverhoopt van het dak zou waaien is dit normaal gesproken gedekt op de woonhuisverzekering, eigenijk alleen vocht kan bij een niet goed gefabriceerd paneel later nog problemen geven.